Kommunikáció nélkül elképzelhetetlen a mai világ, hiszen folyamatosan információkat osztunk meg, információkat szerzünk és cserélünk offline és online egyaránt. Anyanyelvünkön és idegen nyelven, ahogy éppen szükséges vagy kényelmes. De vajon melyik nyelvet használják a legtöbben a kommunikáció során? Melyik a legtöbb ember által beszélt nyelv?
Tovább
Vajon honnan ered, hogyan alakult ki az a sok nyelv, amelyet most is beszélünk világszerte? Csodálatos és egyben zavarba ejtő kérdés ez, amelyre már nagyon régóta keresi az emberiség a választ. A nyelv kialakulását kutató tudósoknak épp úgy megvan rá a válaszuk, akárcsak a hívő embereknek, mi pedig eldönthetjük, hogy a tudományos vagy a teológiai magyarázatokkal értünk-e egyet.
Tovább
A XXI. század sokszínű. Sokszínűsége kiterjed életünk minden területére. Világunk egyre „zsugorodik” és manapság olyan emberekkel is kapcsolatba kerülünk, akikkel ha 100 vagy 50 évvel ezelőtt élünk, sosem találkoztunk volna. Most azonban leülünk a számítógép elé, beírunk néhány szót a keresőbe és máris Pekingben járunk. Ismerősöket szerezhetünk a világ bármely országból, sőt partnereket, ügyfeleket is a munkánk révén. A világ zsugorodik, ám sokszínűsége – a nyelvekkel együtt – nem lesz napról napra kevesebb.
Tovább
Ha valami szakértelmet kíván az a jog! Még édes anyanyelvünkön sem egyszerű a jogi szövegek értelmezése, a paragrafusok és bekezdések útvesztőjében való eligazodás, a szerződések kacifántos megfogalmazásnak hétköznapi nyelvre való lefordítása. De mi a helyzet, ha mindezzel idegen nyelven kell megbirkóznunk?
Tovább

Az ingyenes próbafordítás lehetősége mellett most további 6% kedvezményt biztosítunk megrendelésére!

Kérjen ingyenes próbafordítást!