Kétségtelen, hogy a Google Translate segíthet neked akkor, ha egy-egy szót, fogalmat, kifejezést nem ismersz. Esetleg ha olyan szöveget kapsz, amit nem pontosan értesz, és a fordításhoz segítségre szorulsz; de vigyázz vele, mert néha meglepő dolgokra képes. Összeszedtünk neked néhány Google Translate hibát.
Tovább
Képzeld el, hogy sci-fi író vagy, és éppen annál a jelenetnél jársz, amikor két idegen civilizáció találkozik. Te hogyan oldanád meg a különböző lények, kultúrák közti kommunikációt? Úgy, mint a régi filmekben, amikor valamiért mindenki egy nyelvet beszélt? Vagy kitalálnál valamilyen érdekesebb megoldást? Amíg ezen gondolkodsz, összeszedünk neked néhány olyan példát, amit már kitaláltak.
Tovább
Azt biztosan tudtad, hogy az embereket személyiségtípusokba tudjuk sorolni, különböző személyiségjegyek mentén. A személyiségtípusokat tesztek alapján tudjuk meghatározni, az évek során pedig rengeteg személyiségteszt született. Ezek közül az egyik legismertebb a Myers Briggs személyiségtípus teszt (MBTI), amely 4 dimenzió szerint különíti el a személyiségeket. Utánajártunk annak, hogy milyen típusú lehet a fordító!
Tovább
Minden hónapban több olyan munkánk van, amelyik különösen nagy kihívás elé állít minket, és minden szakmai tudásunkra szükség van arra, hogy tökéletes legyen a végeredmény. Van amikor ez perirat. Máskor szakmai szöveg, de az elmúlt pár alkalommal a honlapok szövegei is összetett feladattá váltak. Elmondjuk, mi mindenre kell odafigyelnünk egy honlap fordításánál, és hogy miért szeretjük.
Tovább

Az ingyenes próbafordítás lehetősége mellett most további 6% kedvezményt biztosítunk megrendelésére!

Kérjen ingyenes próbafordítást!