Végre mindenkinek megvetted azt, amire vágyott. A nagyinak a hajsütővasat, a húgod megkapta a kenyérsütőt, apukád pedig azt a digitális világítós órát, amin éjjel is látja mennyi az idő. Úgy gondolod, hogy könnyű lesz megismerni a termékeket, hiszen mindhez van – magyar nyelvű - használati utasítás. Biztos ez?
Tovább
Csak húsz év. Ennyit kell ahhoz visszarepülni az időben, hogy el tudd képzelni az alábbi szituációt: valaki szemben áll veled kezében egy okostelefonnal, amin van wifi, éppen csetüzenetet küld 3G-n keresztül. Amit tesz azt folyamatosan mondja neked, de te nem érted, mert nem ismered még ezt a technológiát, és a wifi, a 3G, a csetüzenet szavakat sem hallottad még soha. Tudtad, hogy a mindennapi életben használt műszaki szókincs, a szleng, gyorsabban fejlődik, mint valaha?
Tovább
Sokan vannak, akik azt gondolják, hogy a fordítóirodák ellenségesen tekintenek a Google Translate-ra de ez nincs így. Sőt! Hisszük, hogy a Google Translate-nek léteznek olyan előnyei, amelyeket ki kell használnod: ha egy szó, egy kifejezés érdekel, vagy nagyjából szeretnél képet kapni arról, hogy mi a tartalma egy szövegnek akkor hasznos is lehet számodra. Persze vannak hátrányai is. Mindent elmondunk ebben a cikkben.
Tovább
Ha nem a kizárólag magyarul beszélő emberek a célcsoportod az interneten, akkor le kell fordítanod a weboldalad szövegét más nyelvekre is. Ekkor kétféleképp gondolkodhatsz. Az első opció, hogy tudod, honnan szeretnél olvasót, felhasználót (mert mondjuk a tajvani piacra dolgozol), és az alapján választod ki a nyelvet. A másik, hogy minél több embert elérj az anyanyelvén, ez esetben az interneten leggyakrabban használt nyelvekre érdemes lefordítanod a honlapodat. De melyek az internet leggyakoribb nyelvei?
Tovább
Felporszívózza helyetted a házadat, úgy, hogy semmit nem hagy ki, és lehet, hogy szebb munkát végez, mint Te. Lenyírja a füvedet, mindenhol milliméter pontosan. Beszélget veled, mintha élő ember lenne, sőt van, ahol a híradót is levezeti, arról nem is beszélve, hogy egyikük nemrég állampolgárságot kapott. Robotok, mesterséges intelligenciával. Miért ne lehetnének akár tolmácsok is? Elmondjuk.
Tovább

Az ingyenes próbafordítás lehetősége mellett most további 6% kedvezményt biztosítunk megrendelésére!

Kérjen ingyenes próbafordítást!