NONSTOP FORDÍTÁS – ONLINE DÍJKALKULÁTOR

Spanyol fordításKérjen ajánlatot most!

A spanyol nyelv jelentősége

Erről nem szükséges sokat beszélnünk, hiszen megtehetik azt helyettünk a számok is; 410 millióan beszélik a spanyolt anyanyelvükként, további 90 millióan pedig második nyelvükként. Hivatalos nyelvként 21 országban, nagyrészt a dél-amerikai kontinensen tartják számon. Az Amerikai Egyesült Államokban 38 millió, az Európai Unió területén (Spanyolországot beleértve) pedig körülbelül 46 millió ember anyanyelve. Előbbi területen az első, utóbbin pedig a harmadik leggyakrabban tanult idegen nyelv. Így nem meglepő, hogy a spanyol-magyar fordítókra és persze a magyar-spanyol fordításokra is nagyon nagy igény mutatkozik cégek és magánszemélyek részéről egyaránt.

Hivatalos spanyol-magyar fordító iroda

Spanyol fordítói csapatunk számos pénzügyi, műszaki, jogi és egyéb szakterületen jártas szakértővel bővült az elmúlt hónapok során. Mindezek mellett hivatalos dokumentumok, bizonyítványok, céges iratok, szerződések és iratok hivatalos fordítását is elvállaljuk spanyolról magyarra, vagy magyarról spanyolra.

Fordítás spanyolról magyarra és magyarról spanyolra

Képzett szakfordítóink ismerik a különböző dialektusokat, a különböző régiók sajátosságait, így az általános jellegű szövegek fordítását szöveghűen és pontosan tudják elkészíteni. Természetesen a szakmai jellegű, pénzügyi, műszaki vagy egyéb területen íródott dokumentumok fordítása sem jelent problémát. Szakembereink minden spanyol-magyar fordítást illetve magyar-spanyol fordítást alaposan átnéznek, kiszűrve az esetleges hibákat. Ügyfelünk kérésére az elkészült fordítást egy anyanyelvű lektorral is átnézetjük, biztosítva a kész munka hibátlan minőségét.

A spanyol nyelv sajátosságai

Ahogy azt már korábban is említettük, az amerikai kontinenseken és Európában is egyaránt elterjedt nyelvről beszélünk. A fordítói munkát– főleg, ha magyar-spanyol fordításra kerül sor – sajnos megnehezíti a nyelv sokszínűsége. A Dél-Amerikában elterjedt spanyol nem csupán kiejtésben, de nyelvtani szerkezeteiben is eltér Spanyolországban beszélt rokonától, így ez különös odafigyelést igényel spanyol szakfordítóinktól. Hogy bonyolítsuk a dolgokat, ezen felül beszélhetünk még három fő spanyol dialektusról (északi, déli, és az ország középső részén elterjedt) is, amelyek közt ugyan nagy nyelvtani különbség nincs, szókincsükben találhatunk eltérést.

Tudnivalók a spanyol fordítások kapcsán

Az angol és a német után a spanyol a harmadik leggyakrabban tanult nyelv Európában. Ebből adódóan nem kifejezetten nehéz fordítókat találni, azonban megbízható, pontos és precíz spanyol fordítókat már annál inkább. Sok egyetemi végzetséggel bíró diák gondolja úgy, hogy pusztán felsőfokú spanyol nyelvvizsgája elegendő háttértudást biztosít spanyol szakszövegek magyarra fordítására. Az esetek többségében ez sajnos nem igaz, ezért fordítóirodánk csak és kizárólag kipróbált, megfelelő képesítéssel rendelkező fordítókat alkalmaz.

Kérjen ajánlatot

További fájl hozzáadása

Az ingyenes próbafordítás lehetősége mellett most további 6% kedvezményt biztosítunk megrendelésére!

Kérjen ingyenes próbafordítást!