Tolmácsolás több nyelven, az ország egész területén!

A szakfordítás mellett Ügyfeleink számára tolmácsolással kapcsolatos projekteket is vállalunk az ország egész területén. Legyen szó egy budapesti rendezvényről, vagy egy debreceni gyárlátogatásról, nagy gyakorlattal és szakértelemmel rendelkező tolmács munkatársunk segíteni fog. Az elmúlt években többnyire üzleti konferenciák, kis- és nagycsoportos meetingek és megbeszélések gördülékenyebbé tételében vettünk részt. Nyelvpárok tekintetében az angol és német tolmácsolási megbízásokon kívül szinte az összes európai, sőt, akár kínai  nyelvű tolmácsolás esetén is tudunk segíteni. Minden eseményt egyedileg és külön vizsgálunk és értékelünk, így tudjuk minden alkalommal a megfelelő tolmácsot és a megfelelő munkamódszert biztosítani Ügyfelünk számára. 

 

Tolmácsolás típusai

 • Konszekutív tolmácsolás
 • Szimultán tolmácsolás (Szinkrontolmácsolás)
 • Fülbesúgásos tolmácsolás
 • Kísérő tolmácsolás
 • Online tolmácsolás
Érdeklődjön és kérjen ajánlatot!

Konszekutív tolmácsolás

Üzleti megbeszélések során általában erre a válfajra van szükség, hiszen formális keretek között, de még tolmácsberendezés haszánlata nélkül is elvégezhető. A tolmács a többi résztvevővel együtt hallgatja a beszélőt, aki mondanivalóját úgynevezett szegmensekre bontva közli. Minden szegmens – ami lehet 4-5 mondat, vagy akár 8-10 perc is – végén a tolmács jegyzeteket és memóriáját használva elismétli a hallottakat, az eredetihez leginkább alkalmazkodva mind tartalmi mind pedig formai tekintetben. Ezzel a módszerrel a tolmács az elhangzottakat a teljes gondolatmenet ismeretével adhatja át, ezáltal a legpontosabb tolmácsolási forma.

 • Angol, Német
  Fél nap: 32 000 Ft-tól
  Egész nap: 45 000 Ft-tól 
 • Román, Szlovák, Spanyol, Francia
  Fél nap: 43 000 Ft-tól
  Egész nap: 64 000 Ft-tól
 • Kínai és Egyéb nyelvek 
  Fél nap: 55 000 Ft-tól
  Egész nap: 80 000 Ft-tól

Kérjen ajánlatot!

Szimultán tolmácsolás (Szinkrontolmácsolás)

Szimultán tolmácsolásnak, szinkrontolmácsolásnak nevezzük a tolmácsolás legkifinomultabb formáját. A tolmács egy hangszigetelt fülkében egyidejűleg hallgatja és tolmácsolja az előadó szavait, amit a hallgatóság a fejükön viselt headsetek-en keresztül hallgat, az eredeti nyelven beszélő előadóval egyidejűleg. Ehhez már tolmácsberendezésre és megfelelő eszközökre (hangosítás, headsetek és mikrofonok) van szükség az akadálymentes tolmácsolás biztosításához. A tolmácsolás ezen formája jelentős stressznek és tehernek teszi ki a tolmácsot, így általában ketten, 20 perces váltásokkal dolgoznak.

 • Angol, Német
  Fél nap: 45 000 Ft-tól
  Egész nap: 63 000 Ft-tól 
 • Román, Szlovák, Spanyol, Francia
  Fél nap: 60 000 Ft-tól
  Egész nap: 88 000 Ft-tól
 • Kínai és Egyéb nyelvek 
  Fél nap: 77 000 Ft-tól
  Egész nap: 112 000 Ft-tól

Kérjen ajánlatot!

Kísérő tolmácsolás

Kísérő tolmácsolást informálisabb, rugalmasabb események során érdemes igénybe venni. Idegenvezetések, gyárlátogatások, terepszemlék és változó helyszínű programok keretén belül a tolmács végigkíséri az egyéneket (2-3 fő, kisebb vagy közepes méretű csoportok), a felmerülő igényeknek megfelelően pedig szünet nélkül, az adott szituáció sajátosságai szerint tolmácsol, átadja az elhangzottak lényegét a hallgatóközönségnek. Interaktív eseményekre, például betanítási procedúrákra is ezt a típusú tolmácsolást tudjuk kínálni.

 • Angol, Német
  Fél nap: 32 000 Ft-tól
  Egész nap: 45 000 Ft-tól 
 • Román, Szlovák, Spanyol, Francia
  Fél nap: 43 000 Ft-tól
  Egész nap: 64 000 Ft-tól
 • Kínai és Egyéb nyelvek 
  Fél nap: 55 000 Ft-tól
  Egész nap: 80 000 Ft-tól

Kérjen ajánlatot!

Fülbesúgásos tolmácsolás

Úgynevezett „fülbesúgásos” tolmácsolást érdemes igénybe venni olyan esetekben, amikor az előadás, konferencia, tárgyalás vagy más zártkörű eseményen csupán 1-2 résztvevő nem beszéli az adott nyelvet. Ekkor a tolmács a teremben úgy foglal helyet a tolmácsot igénylő tagok mellett, hogy halkan, az előadással szinkronban közvetítse számukra a beszélő mondanivalóját. Ez a típusú tolmácsolás a szimultán (szinkron) tolmácsolás „kisöccse”, hiszen nem jár extra idő igénnyel, viszont komoly gondot okozhat egy túl zajos terem.

 • Igényre szabott, egyedi díjszabással

Kérjen ajánlatot!

Online tolmácsolás

Egyedi szolgáltatásunk keretein belül Ügyfeleink kérésére a tolmácsolás online formában, hang és/vagy video eszközökkel is megtörténhet. Célunk az informális, ad hoc jellegű beszélgetések, vagy online értekezletek megkönnyítése. A konszekutív tolmácsoláshoz hasonlóan a beszélgetés egy néhány mondatos részletét követően a tolmács megismétli az elhangzottakat a megfelelő nyelven, ezt követően pedig a szó a beszélgetésben szereplő másik félé. Ehhez a típusú tolmácsoláshoz csupán egy mikrofonra, szükség esetén webkamerára van szükség, illetve egy megfelelő szoftverre (pl. Skype). 

 • Igényre szabott, egyedi díjszabással

Kérjen ajánlatot!

Megoldás konferenciákra

Nagy tapasztalattal rendelkezünk nemzetközi konferenciák és többnyelvű rendezvények lebonyolításához szükséges technikai és humán háttér biztosításában is. Célunk ezzel levenni Ügyfelünk válláról a teher egy részét, az audiovizuális műszaki eszközök beszerzésének és üzemeltetésének segítségével. A mikrofonok és a terem hangosításának megfelelő működésén kívül a tolmácstechnikai eszközök, a digitális tolmácsvevő készülék, fejhallgatók, tolmácskabin és berendezés felszerelését és kezelését is vállaljuk.

 • Igényre szabott, egyedi díjszabással

Kérjen ajánlatot!

Kérjen ajánlatot tolmács szolgáltatásra most!

Kérjen ajánlatot tolmács szolgáltatásra most!

Híreink tolmácsolás témában

Évtizedekig tabu volt fizetésről beszélgetni, mára ez szerencsére megváltozott. Mi ezt rendjén valónak tartjuk, hiszen honnan tudná egy fiatal, hogy megfelelő életpálya-e neki a nyelvtanulás, a tolmácsképzés, ha soha nem tudja meg milyen juttatásokat várhat el tőle? Hogyan tervezhetnéd Te a cégedben a fordítási munkákat, feladatokat, ha nem tudod, hogy milyen tolmácskiadásokra számíthatsz?

Ha már ügyfelünk vagy, akkor tudod, ha pedig ügyfelünk leszel, akkor megtapasztalod majd, hogy mindent megteszünk a lehető legjobb ügyfélélmény érdekében. Többek közt ezért is büszkélkedhetünk számos visszatérő ügyféllel és ajánlással. Az egyik visszatérő ügyfelünk feladata lett az április projektje.

A szakirodalom azt nevezi tolmácsolásnak, amikor kettő idegen nyelvű fél között a kapcsolatteremtést, egy harmadik olyan személy segíti, aki a két fél nyelvén tökéletesen beszél. Ezt eddig is tudtad, de azt nem biztos, hogy azzal is tisztában voltál, milyen tolmácsolási fajták vannak, melyiket mikor érdemes kérned. Most elmondjuk a legismertebbeket.

Az ingyenes próbafordítás lehetősége mellett most további 6% kedvezményt biztosítunk megrendelésére!

Kérjen ingyenes próbafordítást!