Észrevetted azt, hogy különös pszichológiája van az áraknak? Azt simán elfogadod, hogy egy liter tej itthon sokkal olcsóbb, mint – mondjuk – Hollandiában. Azt is, hogy egy számítógépes játék itthon és Berlinben is 60 euróba kerül. Mégis, ha szolgáltatásról van szó, akkor kimondottan árérzékeny vagy, és nem fogadod el a külföldhöz közelítő árakat.

Tovább

A mai napig él az a tévhit, hogy nehéz, és hosszú ideig tart megtanulni egy idegen nyelvet, pedig ez nem  (mindig) igaz. Gyakran pont ez a beidegződés az, ami miatt elhiszed, hogy a nyelvtanulás nehéz. Összegyűjtöttünk neked néhány olyan nyelvet, amit könnyen megtanulhatsz: ezek valóban a világ legegyszerűbb nyelvei.

Tovább

Amikor ezt a cikket írjuk, éppen hét és félmilliárdnyian lakunk bolygónkon. Ez a 7,5 milliárd ember több ezer féle nyelvet beszél. Angolul félmilliárdan, mandarinul kicsit több mint egymilliárdan beszélnek, de ezek mellett akadnak olyan nyelvek is amelyeket kevesen, vagy nagyon kevesen használnak csak, és bizony van köztük néhány extrém különös is. Ebben a cikkben összegyűjtöttük neked a világ 5 legbizarrabb nyelvét.

Tovább

Néha előfordul, hogy egy komoly fordításon egyszerre kettő, vagy akár több fordítónk is dolgozik. Ilyenkor a fordítók nem találkoznak egymással (legalábbis nem személyesen), és nem is biztos, hogy a projekt végén elegendő idő áll rendelkezésre a teljes összefésüléshez. A februári hónap fordítása hasonló volt, ezért volt különleges.

Tovább

Ezt a cikket kezdhetnénk úgy is, hogy a mai globalizált világban a fordítói munka egyszerűen elengedhetetlen: a gyógyszeripartól az autóiparig, a jogi, informatikai és marketing-szektorig minden iparágnak szüksége van fordításra annak érdekében, hogy a világ minden tájáról érkező vásárlókhoz a saját anyanyelvükön szóljanak. Ezért szükségünk van keményen dolgozó fordítókra. De milyen a fordítói munka? Hogyan lehet jellemezni? Íme az 5 szó.

Tovább
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9

Az ingyenes próbafordítás lehetősége mellett most további 6% kedvezményt biztosítunk megrendelésére!

Kérjen ingyenes próbafordítást!