NONSTOP FORDÍTÁS – ONLINE DÍJKALKULÁTOR

Évszázadok óta vita tárgya, hogy létezik-e nyelvek feletti nyelv, vagy ha (már) nem létezik, volt-e valaha? Vannak olyan nyelvészek, akik szerint igen. Mások szerint a nyelvek feletti nyelv egy legenda, semmiféle valóságtartalma sincsen. De miért fontos, hogy létezik-e? És egyáltalán mi a nyelvek feletti nyelv?

Tovább

Ma már szinte minden cégnél dolgozik olyan munkatárs, aki legalább annyira beszél valamilyen idegen nyelven, hogy a mindennapokban felmerülő céges ügyeket rá tudd bízni. De mi a teendőd akkor, ha nagyobb lélegzetvételű, akár komolyabb téttel bíró fordításra van szükséged? Meddig és mit bízz a kollégára, mit tudsz házon belül megoldani, és mikor érdemes fordítóirodához fordulni? Érvek és ellenérvek a házon belüli fordítás mellett és ellen.

Tovább

Ha még emlékszel az iskolában tanultakra, akkor a retorikáról biztosan Arisztotelész jut eszedbe, aki ékesszólásával meggyőzött szinte bárkit. Nem mindegy, hogy a fordítóiroda mindössze annyit ír oda egy parfümhöz, hogy bergamot illata van, vagy azt, hogy az „Illatjegyeiben először megjelenik a csábító, kerek, fás illatú bergamot, melyet a veitver és a pacsuli lenyűgöző illatkombinációja követ, mely hosszan tart, és egész nap lenyűgöző illatfelhőt varázsol köréd."

Tovább

Napról napra változik, hogy határátlépések során melyik országban milyen típusú oltási igazolás szükséges, hol fogadják el, hány éves kortól kell, vagy mivel váltható ki. A magyar oltási igazolás egy hivatalos okirat, amit az oltás időpontjában kapunk meg – ugyanakkor sajnos sokan csak magyar nyelven jutottak hozzá. Ha ezt a problémát orvosolni akarjuk, akkor egy fordítóiroda (vagy a háziorvosod) közbenjárásával kaphatod kézhez az angol igazolást.

Tovább

Szerinted milyen készségekre van szüksége a hivatásos fordítóknak ahhoz, hogy sikeresek legyenek? Elegendő tökéletesen beszélni egy nyelvet ahhoz, hogy sikeres fordító váljon valakiből, vagy vannak egyéb olyan készségek is, amelyek fontosak ahhoz, hogy a legjobbak közé kerüljön? Van 3 készség, ami elengedhetetlen. De vajon elég?

Tovább
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9

Új szolgáltatás - online díjkalkulátor!

Nonstop fordítás szolgáltatásunkkal most akár e-mail váltás nélkül, azonnal konkrét díjszabást kaphat fordítási projektjére. Az online űrlap 2 perc alatt kitölthető, a fordítandó dokumentumok feltöltésével pedig kiszámoljuk a fordítás pontos árát, mennyiségi és ismétlődési kedvezményekkel együtt! A megrendelést akár azonnal véglegesítheti, vagy elküldheti a kapott árat e-mail címére. 

Tekintse meg online fordítási díjkalkulátorunkat!

Archívum

    Az ingyenes próbafordítás lehetősége mellett most további 6% kedvezményt biztosítunk megrendelésére!

    Kérjen ingyenes próbafordítást!