NONSTOP FORDÍTÁS – ONLINE DÍJKALKULÁTOR

Már több cikket írtunk arról, hogyan hatott a koronavírus a fordítói szakmára, de most olyat teszünk, amit eddig soha: megpróbáljuk megjósolni a koronavírus fordítóirodákra gyakorolt hosszú távú hatásait, azt, hogy – szerintünk - mire számíthatunk jövőre, milyen fordítások kerülnek előtérbe, mi az, amit „kikényszerít” a koronavírus.

Tovább


Különös megkeresést kaptunk két hónapja: egy cégvezető azzal hívott minket, hogy tudunk-e számára – egy speciális területre – olyan tolmácsot biztosítani, aki egy Zoom megbeszélésen egyszerre lesz tolmács, és egyfajta virtuális asszisztenséként is segíti őt. Ahogy elmondta – a külföldi piacszerzés a tét, és bár ő beszél angolul, nem akar semmit félreérteni: ezért van szüksége ilyen speciális segítségre.

Tovább

Számtalan olyan cikk született már amiben összegyűjtötték a világ legnehezebb (vagy annak gondolt) nyelveit, de ezek a listák soha nem országra szabottak. Ez a lista abban különbözik a többitől, hogy úgy válogattuk ki a nyelveket, hogy melyeket tanuljuk meg mi magyarok a legnehezebben, és azt is elmondjuk, mi az adott nyelvben számunkra a nehéz.

Tovább
Vannak, akik szerint az ember kiszoríthatatlan a fordítási piacról. Mások szerint épp ellenkezőleg, a gépek hamarosan átveszik az ember helyét. Megvizsgáljuk, hogy mi lehet a fordítás jövője, mik a trendek, merre haladunk, és mi várható a jövőben?
Tovább

A fordítás összetett feladat, a nyelvtan és a kultúra alapos megértését igényli és feltételezi, hiszen a fordítóknak nem csak a nyelv alapszabályait kell ismerniük, hanem a nyelvet beszélő emberek gondolkodásmódját is. Összegyűjtöttünk 5 kikerülhetetlen fordítói problémát, olyat amire minden fordítónak fel kell készülnie.

Tovább
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9

Új szolgáltatás - online díjkalkulátor!

Nonstop fordítás szolgáltatásunkkal most akár e-mail váltás nélkül, azonnal konkrét díjszabást kaphat fordítási projektjére. Az online űrlap 2 perc alatt kitölthető, a fordítandó dokumentumok feltöltésével pedig kiszámoljuk a fordítás pontos árát, mennyiségi és ismétlődési kedvezményekkel együtt! A megrendelést akár azonnal véglegesítheti, vagy elküldheti a kapott árat e-mail címére. 

Tekintse meg online fordítási díjkalkulátorunkat!

Archívum

    Az ingyenes próbafordítás lehetősége mellett most további 6% kedvezményt biztosítunk megrendelésére!

    Kérjen ingyenes próbafordítást!