A Vulgata egy latin nyelvű Bibliafordítás, Szent Jeromos fordítási munkája. Mivel tökéletesre sikerült, Szent Jeromost a következőkben az egyik első, és talán az egyik legnagyobb fordítóként tisztelték, pedig Jeromos technikailag nem lefordította, csak javítgatta, újra fordította a Bibliát, ami innentől kezdve elérhetővé vált latin nyelven is. Egyébként annyira belejött a fordításba, hogy a Zsoltárok könyvét kértféleképpen is lefordította: a maga értelmezésében, és egy elfogadottabban. Miért fontos ez, és hogyan kapcsolódik a fordítók világnapjához?

Tovább
Nagyjából egyetlen erős indok elég arra, hogy miért legyen többnyelvű a honlapod: azért, mert minél több nyelven kommunikálsz, annál valószínűbb, hogy több lehetséges ügyfelet szólíthatsz meg. De nem csak ez az egyetlen jó érv van a többnyelvű honlapok mellett. Összeszedtünk néhányat.
Tovább

Pár évvel ezelőtt hirtelen mindenki megjegyzett egy új szót, a bikicsunájt, amikor egy srác a tehetséggondozó színpadjára állt, és halandzsa nyelven elénekelte a Big in Japan című számot. Akkor nevettünk, pedig sokan ugyanezt tettük régen: ma már megmosolyogtató módon táncoltunk a discoban, és teli torokból énekeltük az aktuális slágert, úgy, hogy fogalmunk sem volt a szövegéről. Gyakran döbbenetes módon rosszkor, rosszat és rossz helyen. Mondjuk a top 5 bikicsunájt.

Tovább
Képzeld el, hogy azt hiszed van időd. De nincs. Ebben a hónapban a „Hónap fordítása” címet az a projektünk nyerte meg, amelyiknél minden jel arra mutatott, hogy van időnk, aztán egyetlen pillanat alatt változott meg minden. Különös, és nem mindennapi sztori.
Tovább
Mielőtt szakmát választasz, érdemes megvizsgálni, megvannak-e benned azok az alapkészségek, amire az adott szakmában szükség van. Tényleg olyan alap dolgokra gondolunk, minthogy egy asztalos nem lehet gyenge fizikumú, hiszen nehéz tárgyakat kell mozgatnia, egy toronyugró nem félhet a víztől, és egy orvos sem a vértől. Ahhoz, hogy jó fordítóvá válj, kellenek alapkészségek. Összeszedtük neked mik ezek, szerintünk.
Tovább
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9

Az ingyenes próbafordítás lehetősége mellett most további 6% kedvezményt biztosítunk megrendelésére!

Kérjen ingyenes próbafordítást!