Legyen üzleti találkozó, külföldi utazás, orvosi megbeszélés, vagy bármi más, a tolmács legnagyobb jutalma az, ha lebontja a nyelvi és kulturális akadályokat és folyékony, zökkenőmentes kommunikációval segíti a megértést. Nyilván nem dolgozol minden nap professzionális tolmácsokkal dolgozol, így van néhány dolog, amit meg tudsz tenni azért, hogy a munka zökkenőmentes, gyors és hatékony legyen. Íme, összegyűjtöttük párat.

Tovább

Milyen szép is lenne, ha a fordítói tudást egyszer megszerezzük, majd nem kellene többé fejleszteni. Pedig kell, pont ugyanúgy, mint bármilyen más tudást. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk öt nagyon hatékony módszert, amivel a fordítók nap nap után szinten tartják, és fejlesztik tudásukat. Spoilerezünk: lesz közte egészen egyszerű is.

Tovább

Tegyük fel, hogy céged egy különleges technikával bármilyen üvegfelületre bármit rá tud nyomtatni. Egy családi fotót, egy a netről letöltött képet, akármit. Egyre több megrendelésed van, már nem csak Magyarországról, hanem külföldről is. Annak érdekében, hogy minél több emberhez eljuss, blogot írsz, amit egy fordítóiroda (például mi) lefordítunk neked angolra. Hogyan írj hatékony szöveget? Hogyan lesz a blogod közkedvelt? Ebben a cikkben kapsz rá tippeket.

Tovább

Különös szakma a fordítás, mert nem feltétlen kell találkoznod megrendelőként az iroda munkatársaival, ezért gyakran az alapján választasz fordítóirodát, amit a honlapjukon olvasol. A legtöbb iroda azonban nagyon hasonlót ígér, így nem könnyű kiválasztani a számodra ideális céget. Elmondjuk, mi az az 5 dolog, amit majdnem minden iroda megtesz, és mi az a 3, amivel igyekszünk kitűnni a tömegből.

Tovább

Évtizedekig tabu volt fizetésről beszélgetni, mára ez szerencsére megváltozott. Mi ezt rendjén valónak tartjuk, hiszen honnan tudná egy fiatal, hogy megfelelő életpálya-e neki a nyelvtanulás, a tolmácsképzés, ha soha nem tudja meg milyen juttatásokat várhat el tőle? Hogyan tervezhetnéd Te a cégedben a fordítási munkákat, feladatokat, ha nem tudod, hogy milyen tolmácskiadásokra számíthatsz?

Tovább
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9

Az ingyenes próbafordítás lehetősége mellett most további 6% kedvezményt biztosítunk megrendelésére!

Kérjen ingyenes próbafordítást!