NONSTOP FORDÍTÁS – ONLINE DÍJKALKULÁTOR

Különösnek tűnik, de a fordításnak és a fordítóirodáknak is léteznek trendjei, leginkább azért, mert ahogy változik a technika, a technológia, úgy változnak a trendek és a megoldások. Ismerd meg őket, szimpatikusak lesznek.

Tovább

Ilyen streaming megoldás és szolgáltató például a Netflix vagy az HBOGo, és még számtalan másik is. De hogyan függ össze a streamingszolgáltatás a minőségi fordítók – vélt vagy valós(?) – hiányával? Érdekes lesz!

Tovább

Évszázadok óta vita tárgya, hogy létezik-e nyelvek feletti nyelv, vagy ha (már) nem létezik, volt-e valaha? Vannak olyan nyelvészek, akik szerint igen. Mások szerint a nyelvek feletti nyelv egy legenda, semmiféle valóságtartalma sincsen. De miért fontos, hogy létezik-e? És egyáltalán mi a nyelvek feletti nyelv?

Tovább

Ma már szinte minden cégnél dolgozik olyan munkatárs, aki legalább annyira beszél valamilyen idegen nyelven, hogy a mindennapokban felmerülő céges ügyeket rá tudd bízni. De mi a teendőd akkor, ha nagyobb lélegzetvételű, akár komolyabb téttel bíró fordításra van szükséged? Meddig és mit bízz a kollégára, mit tudsz házon belül megoldani, és mikor érdemes fordítóirodához fordulni? Érvek és ellenérvek a házon belüli fordítás mellett és ellen.

Tovább

Ha még emlékszel az iskolában tanultakra, akkor a retorikáról biztosan Arisztotelész jut eszedbe, aki ékesszólásával meggyőzött szinte bárkit. Nem mindegy, hogy a fordítóiroda mindössze annyit ír oda egy parfümhöz, hogy bergamot illata van, vagy azt, hogy az „Illatjegyeiben először megjelenik a csábító, kerek, fás illatú bergamot, melyet a veitver és a pacsuli lenyűgöző illatkombinációja követ, mely hosszan tart, és egész nap lenyűgöző illatfelhőt varázsol köréd."

Tovább
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9

Új szolgáltatás - online díjkalkulátor!

Nonstop fordítás szolgáltatásunkkal most akár e-mail váltás nélkül, azonnal konkrét díjszabást kaphat fordítási projektjére. Az online űrlap 2 perc alatt kitölthető, a fordítandó dokumentumok feltöltésével pedig kiszámoljuk a fordítás pontos árát, mennyiségi és ismétlődési kedvezményekkel együtt! A megrendelést akár azonnal véglegesítheti, vagy elküldheti a kapott árat e-mail címére. 

Tekintse meg online fordítási díjkalkulátorunkat!

Archívum

    Az ingyenes próbafordítás lehetősége mellett most további 6% kedvezményt biztosítunk megrendelésére!

    Kérjen ingyenes próbafordítást!