NONSTOP FORDÍTÁS – ONLINE DÍJKALKULÁTOR

Műszaki fordításKérjen ajánlatot most!

Műszaki fordítás: a Mi szakirányunk!

Műszaki fordítás - Miért mi?

Húsz éves tapasztalattal a hátunk mögött, mérnök és szakfordító munkatársakkal igyekszünk a piacon elérhető legmagasabb minőségű műszaki fordításokkal kiszolgálni ügyfeleinket. A megbízásokat szűk határidő mellett, adott esetben akár másnapra, szinte az összes európai nyelvpáron vállaljuk, kedvező díjszabással. Győződjön meg munkánk minőségéről az igyenes próbafordítás igénybevételével!

A legnépszerűbb dokumentumtípusok:

 • Használati utasítások
 • Üzembehelyezési útmutatók
 • Gépkönyvek
 • Műszaki adatlapok
 • Műszaki rajzok
 • Tűzvédelmi előírások
 • Gyártási dokumentációk
 • Termékismertetők
 • Katalógusok
 • Pályázati szövegek

Árajánlatkérés műszaki fordításra!

További fájl hozzáadása

sig air referencia

SIG Air Handling a lég-, és hűtéstechnikai termékek (HVAC) egyik vezető beszállítója az új és meglévő létesítményekhez. Ipari ventilátorok és légtechnikai szabályzó rendszerek műszaki leírásainak fordítását vállaltuk, legtöbbször angolról magyarra.

Műszaki fordítás a legjobb szakfordítóktól

Habár a műszaki fordítások különböző területei között fordítási szempontból sok az átfedés, nincs az a szakfordító, aki minden szakterületet ismer. 

Az egyes szakma-csoportok és tudományágak más-más szaktudást, a fordítótól különböző terminológiák ismeretét követelik meg.

Ennek megfelelően a beérkező fordítási munkánál minden esetben a megfelelő szakismerettel rendelkező szakfordítót választjuk, ezzel garantálva a fordítás szakmai helyességét.

 Ügyfeleink leggyakrabban az alábbi műszaki dokumentumok fordítását kérik tőlünk: 

 • gépkönyvek és műszaki leírások fordítása
 • szerelési, üzembe helyezési, üzemeltetési, karbantartási, használati, kezelési utasítások és útmutatók fordítása.

 Amennyiben Önnek is szüksége van megbízható, garantáltan kiváló minőségű műszaki fordításra, úgy ne habozzon és kérje ajánlatunkat a jobb oldalt látható űrlap segítségével!

 

főmterv referencia

Út-, vasút-, forgalomtechnikai tervezés, hálózati elemzések, víz-, csatorna-, gáz-, távfűtés-, elektromos hálózat tervezése és gépészet egyik legjelentősebb szereplője.  2017-ben egy vasúti témakörű műszaki szöveg magyar-angol fordításában vettünk részt, több másik irodával. A teljes összefésült szöveg lektorálásával végül minket bíztak meg. 

A műszaki fordítás jelentősége

A technika és a műszaki tudományok előretörése, főleg a számítástechnika révén hihetetlen mértékben felgyorsult, az internet által pedig az innováció eredményei mindenhol, szinte azonnal elérhetőek - így egyre fontosabbá válnak a műszaki fordítások.

Ma már nem elég a gépkönyvek, műszaki leírások, szerelési, üzembe helyezési, üzemeltetési, karbantartási, használati, kezelési utasítások és útmutatók, pályázatok, műszaki tervek és dokumentációk, szakvélemények fordítása. Azon cégek számára, akik a világpiacon tevékenykednek, egyre fontosabbá válnak a komplett nemzetközi beruházások, pályázatok, műszaki tervek, szabványok, szerződések, költségvetések, stb. fordítása, amelyek még magasabb szintű nyelvtudást és szaktudást igényelnek.

Azok a cégek, amelyek ennek a trendnek meg akarnak felelni, és ebből a jövőben profitálni egyre többet költenek kutatásra és fejlesztésre. E cégek többsége vegyesvállalat, így tulajdonosaik és vezetőik sokszor más-más anyanyelvűek, ezért a cégeik közötti kommunikáció egyre több szakfordítást igényel szakmai téren, de az eltérő gazdasági és jogi környezet miatt is.

ganz danubius referencia

A GANZ DANUBIUS Közép Európa egyik legrégebbi hajógyártó cége, amely több ezer hajót, úszó és kikötői darut, valamint, másfajta kikötői emelő-szállító berendezést bocsájtott vízre. Számukra egy daruról, és annak felállításáról szóló műszaki leírás fordítását készítettük el magyarról franciára.

Ők már minket választottak

További referenciák

sonarmed referencia

A SONARMED jelentős szereplője a hazai ultrahang-diagnosztikai készülék piacnak. Orvosi műszerek és ultrahang készülékek használati utasításait és műszaki leírásait fordítottuk angolról magyarra.

 

Műszaki fordítás cikkek

Sokan vannak, akik azt gondolják, hogy a fordítóirodák ellenségesen tekintenek a Google Translate-ra de ez nincs így. Sőt! Hisszük, hogy a Google Translate-nek léteznek olyan előnyei, amelyeket ki kell használnod: ha egy szó, egy kifejezés érdekel, vagy nagyjából szeretnél képet kapni arról, hogy mi a tartalma egy szövegnek akkor hasznos is lehet számodra. Persze vannak hátrányai is. Mindent elmondunk ebben a cikkben.
Felporszívózza helyetted a házadat, úgy, hogy semmit nem hagy ki, és lehet, hogy szebb munkát végez, mint Te. Lenyírja a füvedet, mindenhol milliméter pontosan. Beszélget veled, mintha élő ember lenne, sőt van, ahol a híradót is levezeti, arról nem is beszélve, hogy egyikük nemrég állampolgárságot kapott. Robotok, mesterséges intelligenciával. Miért ne lehetnének akár tolmácsok is? Elmondjuk.
Kétségtelen, hogy a Google Translate segíthet neked akkor, ha egy-egy szót, fogalmat, kifejezést nem ismersz. Esetleg ha olyan szöveget kapsz, amit nem pontosan értesz, és a fordításhoz segítségre szorulsz; de vigyázz vele, mert néha meglepő dolgokra képes. Összeszedtünk neked néhány Google Translate hibát.

Az ingyenes próbafordítás lehetősége mellett most további 6% kedvezményt biztosítunk megrendelésére!

Kérjen ingyenes próbafordítást!