NONSTOP FORDÍTÁS – ONLINE DÍJKALKULÁTOR

5 ok, miért legyél fordító

Jogosan merülhet fel benned a kérdés, hogy ugyan „miért legyél fordító”? Mi összegyűjtöttünk neked 5 érdekes indokot. Lehet, hogy nem győzünk meg vele, de ígérjük, hogy izgalmas lesz.

5 ok, miért legyél fordító

Mert hatalmas a kereslet

Nincsenek rendelkezésünkre álló konkrét adatok, de a külföldi tendencia elemzők szerint évente pár százalékkal bővül a fordítói piac: ez azt jelenti, hogy ha 2 éve 1000 fordító kellett akkor tavaly 1004 idén pedig 1004+4% ami közel 1010. Az is a fordítói munka mellett szól, hogy egyre jobb és jobb és rutinosabb leszel benne: ebben a szakmában nem elvárt, hogy örökké fiatal maradj.

Fordítónak lenni király

Számos külföldi országban a fordító a top kedvelt szakmák között van. Ez azt jelenti, hogy ha megkérdezel egy kisgyereket, hogy mi akar lenni akkor rendőr, mentős, tűzoltó lesz a válasz (mikrobiológus egyikük sem) aztán idővel változik a prioritás és sokan ráébrednek, hogy milyen menő tolmácsnak / fordítónak lenni. Folyamatosan tanulsz, folyamatosan utazol, izgalmas helyzetek és érdekes emberek, megszerezhetetlen kapcsolatok várnak.

Nem lehet akárki

Fordító nem lehet akárki, szakfordító végképp nem. Ez egy magas presztízsű „szakma”, amely nem csak kívülről izgalmas, hanem belülről is.  Ha valahol elmondod, hogy fordító vagy, az olyasmi, mint a stewardess: biztosan mindenki izgalommal figyel majd.

Értesz….

Mármint annyira mesterévé válhatsz az adott nyelvnek, hogy mindent értesz majd. Nem gond a külföldi hír, nem gond egy érdekes blog, ismered és megérted a külföldi sztárok számszövegeit és bármikor meg tudod nézni a sorozatot, felirat nélkül. Nem is tudod, hogy ez micsoda helyzeti előny.

Te tudod mi a szabadúszás

A tolmácsok/fordítók teljes mértékben kihasználják azt az előnyt, hogy szabadon alakíthatják saját időbeosztásukat. Ha nem konkrét a feladatod, hanem hosszú távú, teljes mértékben rajtad múlik, hogy mikor és hol szeretnél dolgozni. Azt is kivel. És gyakran az árat is. Tolmácsként tényleg ülhetsz egy tengerparton Görögországban egész nyáron: senkit nem fog zavarni.

Ha szeretnél fordítani vagy már fordító vagy kattints és dolgozzunk együtt!

Árajánlatot adunk 2 órán belül!
Vissza

Új szolgáltatás - online díjkalkulátor!

Nonstop fordítás szolgáltatásunkkal most akár e-mail váltás nélkül, azonnal konkrét díjszabást kaphat fordítási projektjére. Az online űrlap 2 perc alatt kitölthető, a fordítandó dokumentumok feltöltésével pedig kiszámoljuk a fordítás pontos árát, mennyiségi és ismétlődési kedvezményekkel együtt! A megrendelést akár azonnal véglegesítheti, vagy elküldheti a kapott árat e-mail címére. 

Tekintse meg online fordítási díjkalkulátorunkat!

Archívum

    Az ingyenes próbafordítás lehetősége mellett most további 6% kedvezményt biztosítunk megrendelésére!

    Kérjen ingyenes próbafordítást!