NONSTOP FORDÍTÁS – ONLINE DÍJKALKULÁTOR

7 elkeserítő randitrend, amire még nincs magyar szó

Egy pillanat alatt eldöntheted, hogy jobbra vagy balra húzod a Tinderen, hogy like-olod, dobsz egy szívecskét, vagy nem reagálsz semmit a Facebookon. A közösségi média, és a különböző társkereső alkalmazások segítségével könnyű randizni, de vannak hátrányai is: ilyenek azok az elkeserítő randitrendek, amelyekre még nincs magyar szó, ezért csak körül írni lehet őket. Összeszedtünk neked 7 legmegdöbbentőbbet.

7 elkeserítő randitrend, amire még nincs magyar szó

Mintha egy másik világ lenne

Minden nyelvnek léteznek olyan szintjei, ahol lehet, hogy te már nem mozogsz otthonosan. Gondolj bele abba, amikor két pszichológus beszélget, vagy csak próbáld megérteni a tizenéves lányod írásbeli kommunikációját (XD, és a LOL -okon kívül az nm-et miért írja például cseten a pasijának), de számtalan hasonlót írhatnánk még. Az elmúlt pár évben a randizásban is kialakultak olyan szavak, amiket jó ismerni. Biztosan te is hallottál már például a ghostingról, de a hauntingról már nem. Összeszedtünk neked 7 (egyébként elkeserítő) randitrend szót, és el is magyarázzuk mit jelent

1: Ghosting

A ghosting a legismertebb. Nem újdonság, de csak most vált trenddé, vagy vált önálló kifejezéssé. Képzeld el, hogy valakivel csetelsz. Talán már találkoztatok is. Úgy tűnik minden rendben, amikor hirtelen a másik fél megszakít minden kommunikációt veled. Nem ír többet. Ha te írsz, akkor nem válaszol. Ha hívod nem vesz fel: semmire nem reagál.

ghosting jelentése

Ez már eleve okozhat neked fájdalmat, de sokkal komolyabb az utóhatása, a ghosting felvet olyan kínzó kérdéseket amire (valószínűleg) soha nem fogsz választ kapni. Miért tűnt el? Mi lett vele? Mit rontottál el? Mit kellett volna máshogy tenned? A ghosting az egyik legkegyetlenebb randitrend: legtöbbször érzelmileg sivár emberek teszik ezt veled, hiszen ez a „könnyű” megoldás.

2: Haunting

A haunting egy kegyetlen módszer. Akkor vagy a haunting áldozata, hogy ha valaki (miután szakított veled) vissza-visszajár hozzád. Néha hozzászól a posztodhoz, megdicséri az Insta fotódat. Ezzel azt éri el, hogy minden ilyen alkalommal az eszedbe jusson, gondolkodj rajta, felidézd a közös élményeket. Ez egyszerre jó érzés (azt a reményt adja, hogy gondol rád, tetszel neki, talán akarhat valamit), másrészt elkeserítő, mert nem enged továbblépni. Szerencsére a hauntingra van megoldás: tiltsd ki mindenhonnan. 

3: Breadcrumbing

Képzeld el, hogy a lány, akivel már hetek óta flörtölsz, néha ír egy – kedves – üzenetet, de valahogy mindig közbejön valami, és nem akar veled találkozni. Vagy képzeld el, hogy valamiért kirakja a falára, az instára a közös képeteket, de nem akar semmit.

breadcrumbing jelentése

Ilyenkor vagy a breadcrumbing áldozata: mintha apró kenyereket dobálnál menet közben a madaraknak, hogy mindig tudják merre jársz, de soha nem akarsz velük repülni. Érted, ugye? Aki ezt teszi, ő játszik veled, mert fenntartja az érdeklődésedet, kérdéseket vet fel, de választ nem kapsz.

4: Benching

A benching nem újdonság: talán úgy lehet a legjobban leírni, hogy valaki a „kispadra ültetett”. Azaz randizgat, akár egyszerre több emberrel (veled már megtette), és most hiteget. Azt nem akarja, hogy elhagyd, hogy továbblépj, de mivel még keresgél, egy virtuális kispadon ülsz, akár több másik társaddal együtt.

benching jelentése

A pozitív ebben az, hogy megvan annak az esélye, hogy végül téged választ, a negatív az, hogy ennél többet érsz, és ez a bizonytalanság kikészít.

5: Submarining

A submarining (tengeralattjárózás) a továbbfejlesztett ghosting, éppen ezért ez már a kegyetlenség határa. Képzeld el, hogy valakivel volt egy szuper randid, de ghostol, azaz eltűnik. Végigmész minden rosszon, ami ezzel kapcsolatos, de végre összekaparod magad, visszaépíted az egodat, és – nem hiszed el – de újra jelentkezik, és nagyjából pont ott folytatja, mint mielőtt eltűnt. Mintha mi sem történt volna. Te örülsz, hiszen valahol vártad, de lehet, hogy pár alkalom után meging eltűnik. Erre a viselkedésre semmilyen értelmes válasz sincs, szóval inkább mosolyogjunk együtt azon, hogy milyen ötletes név erre a tengeralattjárózás.

6: Phubbing

Ez talán a legérdekesebb trend, és ezt a szót semmilyen szótárba ne keresd: a phone, és a snubbling szavak egyvelege, ami arról szól, hogy a partnered annyira semmibe vesz, hogy a randi alatt is inkább a telefonját nyomkodja: azaz veled van, de a virtuális valóságban is.

phubbing jelentése

7: Catfishing

Amerikában ez egy sorozat, és valószínűleg a legszemetebb randitrend. Arról szól, hogy valaki (vélhetőleg őrült) létrehoz egy olyan tökéletes, online személyiséget, aki persze valójában nem létezik, és az ő nevében ismerkedik veled. Ezt ne úgy képzeld el, hogy van 3 fotója, hanem olyan, mintha teljesen valódi lenne. Heteken keresztül minden nap órákig cseteltek, már majdnem beleszeretsz, minden tökéletes, lehet, hogy még telefonon is tudsz vele beszélni, de (jó esetben) soha nem találkoztok, mert a csodaszép csaj vagy a jóképű pasi csak kitalált. Rosszabb esetben persze sor kerülhet a találkára. Ezt általában óriási csalódás követi, de sajnos bűntények is történhetnek ennek eredményeképp.

Árajánlatot adunk 2 órán belül!
Vissza

Új szolgáltatás - online díjkalkulátor!

Nonstop fordítás szolgáltatásunkkal most akár e-mail váltás nélkül, azonnal konkrét díjszabást kaphat fordítási projektjére. Az online űrlap 2 perc alatt kitölthető, a fordítandó dokumentumok feltöltésével pedig kiszámoljuk a fordítás pontos árát, mennyiségi és ismétlődési kedvezményekkel együtt! A megrendelést akár azonnal véglegesítheti, vagy elküldheti a kapott árat e-mail címére. 

Tekintse meg online fordítási díjkalkulátorunkat!

Archívum

    Az ingyenes próbafordítás lehetősége mellett most további 6% kedvezményt biztosítunk megrendelésére!

    Kérjen ingyenes próbafordítást!