NONSTOP FORDÍTÁS – ONLINE DÍJKALKULÁTOR

A fordítás ára és értéke

Nagy, zöld süppedős. Nem kifejezetten illik bele a szoba többi bútora közé, nem is érne sokat, ha el akarnád adni, mégis hatalmas az értéke számodra, mert még a nagypapádé volt. Aki állítólag az ő nagypapájától kapta. Van is egy fénykép, amin mintha rajta lenne, talán kicsit fiatalabban. Ahogy annak az egyszerű fotelnek, úgy mindennek kettő értéke van: egy az, amennyit számodra megér, és egy másik, amit mások látnak benne. Ugyanez igaz a fordításnál is, csak fordítva. Olvass tovább, minden érthető lesz.

A fordítás ára és értéke

A fordítás értéke

Maradjunk még egy pillanatra a nagypapa nagyapjának a székénél, és nézzük azt meg egy becsüs, és a te szempontodból. A becsüsnek csak egy – valószínűleg – ócska, ezeréves fotel, ami ráadásul nem is szettben van. Szinte biztos, hogy átsiklik a szeme felette, vagy olyan arcpirítóan alacsony árat mond rá, amiért neked nem éri meg odaadni.

Azért, mert téged rengeteg olyan emlék köt hozzá, amit ő nem ismer. Lehet, hogy ott lovacskáztál papa térdein, vagy ott csókoltak meg először. Lehet, hogy onnan nézted életed legszebb karácsonyán az esti rajzfilmet, lehet, hogy ott tanultál arra a vizsgára, amitől nagyon féltél.

fotel

De ezt a becsüs nem látja, és ezt ő nem ismeri. Neki egy szék. Neked élmények. Amikor le kell fordíttatnod egy szöveget, jusson eszedbe ez a hasonlat, csak fordítva.

Ezért „drága” a fordítás

Most felejtsd el egy pillanatra a fotelt, és legyél te a becsüs: ha le akarsz fordíttatni egy (például) 10 oldalas dokumentumot, az neked csak 10 oldal szöveg lesz. Betűk, számok karakterek, először azon a nyelven, amit értesz, később (lefordítva) azon, amit már nem biztos. Miért nem olcsó? Miért nem annyiba kerül, amennyit szerinted ér? Mi a fene került ezen ennyibe? – teheted fel a kérdést, és a saját szempontodból még igazad is van. Csakhogy aki foglalkozott vele, éveket tanulta a nyelvet. Tökéletesre fejlesztette, éjjel nappal ezzel foglalkozott, mindaddig, amíg el nem jutott idáig, hogy most gond nélkül lefordította neked.

Most álljunk meg egy pillanatra, és felejtsük el ezt a sok tanulással töltött évet, hogy elkészíthesse neked, csak abba gondolj bele, hogy te mennyi idő alatt pötyögnéd be ezt a – 10 oldalas - szöveget a gépeden a Wordben? Mennyit kérnél el a munkádért? Ha ez megvan, gondolj abba bele, hogy mennyit érne ez a szöveg akkor, ha te írod meg? Nem csak legépeled, begépeled, hanem meg is írod? Ugye, hogy minden esetben egyre felfelé megy az ára? Azért mert nem ára, értéke is van.

A fordítás: nem csak ára, értéke is van

Mindennek az alapja az, hogy a fordításnak nem biztos, hogy csak ára, hanem értéke is van. Hogy ez mennyire így van (azért ne felejtsük el a papa régi foteljét), gondolj bele abba, hogy sportmarketinges vagy, és kitalálsz egy szlogent: Mindörökké sport. Ez összesen 2 szó. Mennyit érhet 2 szó? És mennyit ér ez a szlogen akkor, ha tudod, hogy az Adidasé, és évtizedek óta ezt használja.

Képzeld el, hogy egy terméked használati utasítása angolul van csak, de holnap nyomdába kellene mennie, magyarul. Mennyibe kerül egy ilyen SOS fordítás, ami nem lehet jó, csak tökéletes (ugye a Google Translate meg sem fordult a fejedben). Vagy egy szabályzat: holnap kell prezentálni az anyacég felé, el kell nekik küldeni, de azonnal, hibátlanul, mert ezen a 7 oldalon milliók múlnak. Euroban.

Nem minden drága

Természetesen nem minden drága, mi pedig fordítóirodaként azzal is tisztában vagyunk, hogy (technikailag) nem hozunk létre „újat”. Nem mi írjuk meg a regényt, a használati utasítást, az orvosi leletet, a szerződést vagy a jogszabályt. Ennek ellenére értéket teremtünk. Értéket, mely előre viszi az életedet, a céged életét, az ügyeidet, ráadásul úgy, hogy sokszor különösen fontos a gyorsaság, a precizitás, és az, hogy neked ez az akár pár oldal nagyon sokat jelenthet.

Szeretünk értéket teremteni: neked mit fordíthatunk le? Írd meg, milyen fordításra lenne szükséged -> árajánlatkérés fordításra

Árajánlatot adunk 2 órán belül!
Vissza

Új szolgáltatás - online díjkalkulátor!

Nonstop fordítás szolgáltatásunkkal most akár e-mail váltás nélkül, azonnal konkrét díjszabást kaphat fordítási projektjére. Az online űrlap 2 perc alatt kitölthető, a fordítandó dokumentumok feltöltésével pedig kiszámoljuk a fordítás pontos árát, mennyiségi és ismétlődési kedvezményekkel együtt! A megrendelést akár azonnal véglegesítheti, vagy elküldheti a kapott árat e-mail címére. 

Tekintse meg online fordítási díjkalkulátorunkat!

Archívum

    Az ingyenes próbafordítás lehetősége mellett most további 6% kedvezményt biztosítunk megrendelésére!

    Kérjen ingyenes próbafordítást!