NONSTOP FORDÍTÁS – ONLINE DÍJKALKULÁTOR

A hónap fordítása - Angol feliratozás, informatikai fordítás

A január hónap fordítása azért izgalmas, mert egy különlegesen összetett feladat volt, olyan, ami talán kicsit túlmutat a klasszikus fordítóirodai feladatokon. Vagy lehet, hogy éppen most vált interaktívvá a fordítóirodánk? Elmeséljük, összetett és izgalmas lesz!

A hónap fordítása - Angol feliratozás, informatikai fordítás

Si sí the sí

Persze, hogy nem tudod elolvasni és nem is őrültünk meg, csak amikor holland angolt hallunk, akkor mindig eszünkbe jut ez a bájos sztori. Tudnotok kell, hogy a hollandok legtöbbje több nyelvet beszél. Van egy „dutch”-nak nevezett nyelvük amit mi „hollandnak” hívunk. Nem, nem az, de maradjunk abban, hogy a hollandok tehát beszélnek hollandul. Emellett frízül is (ez az eredeti holland nyelv) és németül majdnem biztos, hiszen a kettő nyelv (a dutch, és a német) sokban egyezik. És ott az angol. Minden 10 év feletti holland beszél angolul. Klaas a holland barátunk úgy váltogatott a nyelvek között, hogy néha nem vette észre, hogy 2 szó közt átváltott angolról frízre vagy fríz akcentussal beszélt angolul.

Az ügyfél, aki megkeresett minket egy holland adatbázis-menedzsment szoftvert fejlesztett ki, és egy 4 órás videóanyagot késztett hozzá, egy nagyjából 100 diás prezentáció keretében. Mind a prezentáció, mind pedig a hanganyag angol volt, ezt ültettük át magyar nyelvre.

Feliratozás, átírás, prezentáció

A videót magyarul kellett feliratozni, és ez sokkal nehezebb és felelősségteljesebb, mint gondolod, hiszen számtalan buktatót rejt. Ha már láttál feliratos filmet, akkor tudod, milyen bosszantó az, amikor valaki angolul beszél a filmben, és a felirat „érezhetően” csúszik: az az már nem azt mondja, már nem akkor mondja, amikor látod kiírva. Kész művészet valamit úgy lefordítani, hogy az angol szöveg és a magyar szöveg se csússzon el, és szét. És ezt 4 órányi beszédnél. Úgy, hogy (ahogy már mondtuk) a hollandoknak viszonylag jól beazonosítható akcentusa van, amit egyébként kifejezetten nehezített az, hogy az előadó szájmozgását nem láttuk. (A 100 dia ezek után gyerekjáték volt) A szerződéseink szerint egyébként alapvetően a kiegészítő szolgáltatásokat (leírást és a feliratozás) piaci áron vállaltuk, tehát semmivel se drágábban mintha egy erre specializálódott cégtől vette volna igénybe a szolgáltatást.

A projekt időben elkészült, az informatikai fordítás jól szikerült, a különleges igényeknek is eleget tettünk a megbízást végén (a felirat beégetése, formátumváltás), a megrendelő 100%-ban elégedett, mi pedig a végére belejöttünk a holland akcentusba. Szívesen fordítunk neked is, kattints és vedd fel velünk a kapcsolatot.

Árajánlatot adunk 2 órán belül!
Vissza

Új szolgáltatás - online díjkalkulátor!

Nonstop fordítás szolgáltatásunkkal most akár e-mail váltás nélkül, azonnal konkrét díjszabást kaphat fordítási projektjére. Az online űrlap 2 perc alatt kitölthető, a fordítandó dokumentumok feltöltésével pedig kiszámoljuk a fordítás pontos árát, mennyiségi és ismétlődési kedvezményekkel együtt! A megrendelést akár azonnal véglegesítheti, vagy elküldheti a kapott árat e-mail címére. 

Tekintse meg online fordítási díjkalkulátorunkat!

Archívum

    Az ingyenes próbafordítás lehetősége mellett most további 6% kedvezményt biztosítunk megrendelésére!

    Kérjen ingyenes próbafordítást!