NONSTOP FORDÍTÁS – ONLINE DÍJKALKULÁTOR

A nyelvi kommunikáción túl

Azt mindenki tudja, hogy a nyelvi kommunikáción túl létezik nem verbális kommunikáció is (ilyet ebben a pillanatban is teszel, ha most helyeselsz, összehúzod a szemöldöködet, vagy éppen egy aprót biccentettél, hogy igen, ezt tudtad), de azt kevesen tudják, hogy ennek milyen nagy a jelentősége, és milyen fontos lehet a kommunikációban.

 A nyelvi kommunikáción túl

7%

Egyes kutatások szerint az embertársakkal való kapcsolattartásnak mindössze 7 %-a nyelvi kommunikáció, azaz a beszéd, a maradék pedig a nonverbális kommunikáció.

verbális és nonverbális kommunikáció

Ezek egyszerre könnyítik meg a kommunikációt (mindenki érteni fogja, ha rámutatsz egy boltban egy csokira) és egyszerre nehezítik is azt, amikor a kultúrák közti különbségek is előtérbe kerülnek: a bolgárok például a fej rázásával mondanak valamire igent, és a bólogatás jelenti a nemet.

A nonverbális kommunikáció

Semmiképpen nem akarunk sem érettségiztetni téged, sem felkészíteni egy kommunikációs szakra, de fontos, hogy beszéljünk a testbeszédről, mely lehet direkt (ilyenkor szándékosan teszel valamit: például azt mondod, hogy kéred azt a könyvet, és ezt nyomatékosítod azzal, hogy rámutatsz a könyvre), és lehet indirekt: ekkor nem szabályozod, nem tudatosan teszed. Kommunikáció közben mindkettő működik, de mik ezek?

testbeszéd és zónatávolságok

Testbeszéd és a zónatávolságok: nem mindegy, milyen messze állsz attól, akivel beszélsz, mikor és mennyire engeded bele a személyes teredbe, hogyan áll a lábad ülés közben (az összeszorított láb bizalmatlanság, a laza terpesz nyitottság), de a testbeszéd a gesztikulálás, a grimaszok a testtartás, az érintések, az emblémák: ezek teljesen megváltoztathatják a kommunikációd mondanivalóját is.

A tolmács szerepe

Érdekes a pszichológia, mert a legtöbb találkozón, tárgyaláson a tolmács a háttérben segíti a kommunikációt, ám vannak olyan szituációk amikor a tolmács csak neked és a te nevedben közöl, tolmácsol. Ekkor különösen fontos, hogy ne csak tökéletesen fordítson, hanem figyeljen a megfelelő viselkedésre is, hiszen a tolmácson keresztül ismerik meg a cégedet is.

Szívesen tolmácsolunk neked is, figyelve a non verbális kommunikációra is. Kattints ide: szolgáltatásaink

Árajánlatot adunk 2 órán belül!
Vissza

Új szolgáltatás - online díjkalkulátor!

Nonstop fordítás szolgáltatásunkkal most akár e-mail váltás nélkül, azonnal konkrét díjszabást kaphat fordítási projektjére. Az online űrlap 2 perc alatt kitölthető, a fordítandó dokumentumok feltöltésével pedig kiszámoljuk a fordítás pontos árát, mennyiségi és ismétlődési kedvezményekkel együtt! A megrendelést akár azonnal véglegesítheti, vagy elküldheti a kapott árat e-mail címére. 

Tekintse meg online fordítási díjkalkulátorunkat!

Archívum

    Az ingyenes próbafordítás lehetősége mellett most további 6% kedvezményt biztosítunk megrendelésére!

    Kérjen ingyenes próbafordítást!