NONSTOP FORDÍTÁS – ONLINE DÍJKALKULÁTOR

Amikor a tolmács segít: így nyerte el a partnerünk a külföldi piacot.


Különös megkeresést kaptunk két hónapja: egy cégvezető azzal hívott minket, hogy tudunk-e számára – egy speciális területre – olyan tolmácsot biztosítani, aki egy Zoom megbeszélésen egyszerre lesz tolmács, és egyfajta virtuális asszisztenséként is segíti őt. Ahogy elmondta – a külföldi piacszerzés a tét, és bár ő beszél angolul, nem akar semmit félreérteni: ezért van szüksége ilyen speciális segítségre.

Amikor a tolmács segít: így nyerte el a partnerünk a külföldi piacot.

Amikor a tolmács virtuális asszisztens

Ez a felkérés, feladat többszörösen összetett volt: a cég kérése az volt, hogy a tolmácsoló kolléga értsen is az adott területhez, mert nem kizárólag „tolmács” szerepben szeretné a segítségét kérni, hanem virtuális asszisztensként, azaz szerette volna – tevőlegesen, szakmailag is - belevonni a tárgyalásba. Hiszen, ha elnyeri a munkát, akkor később szoros kapcsolatot kell tartani a céggel és hosszú távon lenne szüksége a (most már az adott területhez értő) kolléganőnkre: akár egy virtuális asszisztensként is.

Különbség a munkavállaló és a tolmács között.

Ha a kolléganőnk egyszerű tolmácsként vett volna részt a beszélgetésben, akkor konszekutív formában mondatonként vagy összefüggő egységenként fordította volna a két fél mondandóját, egyéb feladatok nélkül. Virtuális asszisztensként azonban szinte elvárt volt a proaktivitás, az, hogy kérdéseket tegyen fel, hogy válaszoljon akár a cégvezető helyett is bizonyos kérdésekre, miközben a megrendelő kérése kifejezetten az volt, hogy a (vélhetőleg) hosszúra nyúló megbeszélésen – ahol ő is sokat fog beszélni – ne legyen a legapróbb félreértés sem. És azt is kikötötte, hogy  - tekintettel a partnerre – be kell tartani azt a tárgyalás etikettet, hogy kizárólag angolul kommunikálunk.

A meeting

A meeting előtt egyórás megbeszélésen vettünk részt, ahol kialakítottuk a stratégiát, a kolléganő pedig minden szükséges információt megkapott ahhoz, hogy szakértőként, virtuális asszisztensként (és így azzal a tudással, hogy a cégvezető, akit képvisel nem mond rossz infót, adatot, nem érvel helytelenül) tudott belépni a kommunikációba.

A tárgyalás hosszan tartott, és – bár onnan indult, hogy egy tapogatózó megbeszélés lesz – majdnem a szerződéskötésig jutott: eközben igen fárasztó, és stresszes volt.

A munkát azonban sikerült megszerezni, és azóta sikeresen dolgoznak együtt a cégek mindenki megelégedésére: a kolléganő pedig továbbra is segíti a kommunikációt.

Ha szeretnéd, fordítunk. Ha kell, tolmácsolunk. És ha kell, virtuális asszisztensed is leszünk. Hívj minket, szeretettel várjuk!

Árajánlatot adunk 2 órán belül!
Vissza

Új szolgáltatás - online díjkalkulátor!

Nonstop fordítás szolgáltatásunkkal most akár e-mail váltás nélkül, azonnal konkrét díjszabást kaphat fordítási projektjére. Az online űrlap 2 perc alatt kitölthető, a fordítandó dokumentumok feltöltésével pedig kiszámoljuk a fordítás pontos árát, mennyiségi és ismétlődési kedvezményekkel együtt! A megrendelést akár azonnal véglegesítheti, vagy elküldheti a kapott árat e-mail címére. 

Tekintse meg online fordítási díjkalkulátorunkat!

Archívum

    Az ingyenes próbafordítás lehetősége mellett most további 6% kedvezményt biztosítunk megrendelésére!

    Kérjen ingyenes próbafordítást!