NONSTOP FORDÍTÁS – ONLINE DÍJKALKULÁTOR

Ezért ne hagyd abba a nyelvtanulást nyáron

Amikor este buliztál, és most is éppen hívogatóan meleg van, különben is szívesebben néznél be egy koncertre, vagy egy szuper (akár vízparti) kiülős helyre, nehéz rávenni magad arra, hogy ezek helyett mondjuk angolul tanulj. Vagy mégis? Elmondjuk, miért ne hagyd abba az angol tanulást nyáron sem, és mondunk pár ötletet, hogy tarthatod szinten a tudásodat.

Ezért ne hagyd abba a nyelvtanulást nyáron

Minden nap felejtesz: egy különös matek

Képzeld el, hogy egy napon keresztül nem tanulsz angolt. Egy kutatás szerint átlagosan 5-12 szó hullik ki a memóriádból. Naponta. Ez nem tűnik soknak, pedig az. Egy nyár 90 nap, ez alatt (matematikailag) elfelejtesz 400-600 angol szót. Egy középfokú angol nyelvvizsgához 3000-4000 szó ismerete több mint elég.

Tehát egy nyár alatt felejted el a középfokú nyelvtudásod 10%-át, ha nem gyakorolsz.

Pedig elképesztően egyszerű lenne angolozni, és nem tartana napi 10 percnél tovább. Mielőtt elmondjuk a hogyan tanulj angolul, előbb jöhet egy kis Amerikai Pite furulyatábor feeling?

Amerikai Pite

Mit szólsz egy nyelvi táborhoz?

Ma már számtalan nyelvi tábor közül választhatsz, ha (például) angolul akarsz tanulni, és itt álljunk meg egy pillanatra. A nyelvi táborokat ne úgy képzeld el, hogy a 40 fokos kánikulában ülsz egy osztályteremben, és magolsz, hogy aztán dolgozatokat írj belőle, és estére még össze kelljen pattintanod egy 2500 szavas esszét a klímaváltozásról.

Képzeld el a tanulást egy tengerparton, mondjuk Cipruson, Brisbane-ben, vagy a Balatonon. Képzeld el, hogy veled egykorúakkal tanulsz, akikkel együtt is fogsz bulizni, ami akkor a legjobb, ha külföldön vagy.

koncert

Ilyenkor ugyanúgy megvan a „beülök este egy koncertre” élmény, mint a nyelvtanulás. Ráadásul szuper arcokkal vagy együtt, akikkel kénytelen vagy angolul beszélni: emiatt rohamosan fejlődsz. De ha kihagyod a nyelvi tábort (mert a Sound és a Sziget mégis jobb), akkor is van pár ötletünk. 

7 ötlet, hogy tanulj nyáron észrevétlenül angolul

1: Fizess be egy online kurzusra. Ebben az a jó, hogy kapod az anyagot, és amikor akarsz, akkor foglalkozol vele. Egy esős, zivataros, vagy egy szeles, hűvös nyári nap éppen úgy alkalmas tanulni, mint a strandon, a napon barnulva.  Ha online a kurzus, semmi nem korlátoz, akkor tanulsz, amikor kedved szottyan. Persze emiatt fontos, hogy legyen egy kis önkontroll, egy kis belső motiváció is.

2: Tanulj mobilon: rengeteg olyan alkalmazás van mobilra, amik felmérik a szintedet, és akár a buszon is tanulhatsz néhány percet, ráadásul ezek az alkalmazások profik. Egyszerűen nem engedik azt, hogy ne tanulj. Írtunk is már egy rövid cikket régen a Duolingoról, érdemes kipróbálni!

a mobilon is tanulhatsz akár nyelvet

3: Nézz influencereket a youtube-on. Biztosan neked is van hobbid, vagy valami, ami különösen érdekel. Lehet ez egy hajvágási technika éppúgy, mint a slime gyártás vagy stílustanácsadás: mindegy mi az, szinte biztos, hogy a youtube-on van erről valakinek csatornája, és az is tuti, hogy angolul beszél. Amikor éppen ráérsz, érdemes ezeket megnézned, és máris tanulsz (főleg akkor hasznos ez, ha egy szaknyelvi angolt is megtanulsz).

4: Hallgass zenét, de úgy, hogy próbáld megérteni a szöveget. Ha nem megy, semmi baj, simán megtalálod a kedvenc zenéid szövegét is a neten, és már csak kíváncsiságból érdemes olvasgatnod. Itt adunk segítséget, a Spotify, a LastFm, vagy akár a Pandora segít ebben.

nyelvtanulás zenehallgatás közben

5: Iratkozz fel, és kövess blogokat, bloggereket. Nem feltétlen azt javasoljuk, hogy olvasgasd a Daily Mailt, mert nagy eséllyel az téged nem fog érdekelni. Ha olvasol néhány külföldi blogot, akkor nem csak szinten tartod a nyelvtudásodat, de a kultúrkülönbségeket is látod, és motivált leszel új szavakat megtanulni, mert biztosan lesz pár, amit nem értesz.

6: Találj releváns nyári munkákat: legyél hosztesz, vagy menj el olyan rendezvényekre segíteni, ahol biztosan találkozol külföldiekkel, és „kénytelen” leszel használni a nyelvtudásodat.

7: Ismerkedj külföldiekkel a szórakozóhelyeken, és mondd el nekik, hogy szeretnél nyelvet gyakorolni. Ajánld fel, hogy egy napra leszel az idegenvezetőjük, vagy csak tölts el velük egy szuper napot/estét. Máris sokat tettél azért, hogy fejleszd, vagy akár csak szinten tartsd a nyelvtudásodat.

ismerkedés és nyelvgyakorlás külföldiekkel

Ha pedig fordításra van szükséged, szeretettel várunk itt: fordítóirodánk szolgáltatásai

Árajánlatot adunk 2 órán belül!
Vissza

Új szolgáltatás - online díjkalkulátor!

Nonstop fordítás szolgáltatásunkkal most akár e-mail váltás nélkül, azonnal konkrét díjszabást kaphat fordítási projektjére. Az online űrlap 2 perc alatt kitölthető, a fordítandó dokumentumok feltöltésével pedig kiszámoljuk a fordítás pontos árát, mennyiségi és ismétlődési kedvezményekkel együtt! A megrendelést akár azonnal véglegesítheti, vagy elküldheti a kapott árat e-mail címére. 

Tekintse meg online fordítási díjkalkulátorunkat!

Archívum

    Az ingyenes próbafordítás lehetősége mellett most további 6% kedvezményt biztosítunk megrendelésére!

    Kérjen ingyenes próbafordítást!