NONSTOP FORDÍTÁS – ONLINE DÍJKALKULÁTOR

Fordítás angolról magyarra – kivel és hogyan?

A globalizálódó gazdaság és a nemzetközi kapcsolatok egyik eredményeként angol magyar fordítókra, angol tolmácsokra, de általánosságban véve angol nyelvtudással rendelkező szakemberekre hazánkban is egyre nagyobb az igény.

Angol nyelvtudás (és annak hiánya) hazánkban

angol nyelvtudással rendelkezők száma magyarországon

A magyar felsőoktatás igyekszik erre a trendre érdemben reagálni, a diploma megszerzését felsőfokú nyelvvizsga meglétéhez kötve, azonban ez még mindig kevésnek mondható. Az Európai Unió lakosainak 66%-a beszél legalább egy idegen nyelvet, ehhez képest Magyarországon ez az érték 37%; a legalacsonyabb az összes tagállam között.

Angol fordítás a google szerint

Egy 2015. júliusi analízis szerint havonta 110 000 alkalommal keresnek az „angol magyar fordító” kulcsszóra. Ez már önmagában egy meghökkentően magas szám, hiszen ez tulajdonképpen azt jelenti, hogy naponta 3 667-szer merül fel igény bármiféle angol-magyar fordítás elvégzésére. Ha ehhez a számhoz hozzáadunk néhány releváns, de más kulcsszó alatt futó angol magyar fordítási igényről tanúbizonyságot tevő keresési adatot (pl. az „angol fordító”, a „magyar angol fordító”, vagy a „fordítás angolról magyarra” kombinációkat), úgy a végső eredmény körülbelül havi 242 900 keresés. Ez pedig azt jelenti, hogy honfitársaink összesen naponta több mint 8 000 alkalommal keresnek segítséget angol magyar, vagy magyar angol fordításaikhoz.

A kereslet adott – de van kínálat is?

A korábban szemléltetett 37%-os mutató alapján azt gondolhatnánk, hogy azért ez így nem is olyan rossz; minden harmadik magyar beszél egy másik nyelven is (többségük angolul). Bizonyára könnyűszerrel találhatunk olyan szakembereket, akik profi módon képesek teljesíteni megrendeléseinket angol-magyar fordítások kapcsán. A valóság azonban sajnos teljesen más. Az angol nyelvtudással rendelkezők nagy része diák, vagy karrierkezdő fiatalfelnőtt, a nyelvtudás pedig jellemzően a konyhanyelv felszínes ismeretében merül ki. Szakszövegek fordítására angolról magyarra, vagy éppen magyarról angolra (ami egy nehezebb feladat) szinte egyáltalán nem, vagy csak amatőr szinten képesek. Természetesen nincs mindenkinek szüksége szakfordító által fordított szövegekre, hiszen sok esetben elég akár az ingyenes gépi fordítás, vagy egy angolul tudó ismerős felkeresése is. Egyéb esetekben azonban érdemes kapcsolatba lépni egy hivatalos fordítóirodával.

Miért forduljunk fordítóirodához?

Sok szempontból megközelíthetjük ezt a kérdéskört: költség, minőség, gyorsaság, garancia, megbízhatóság, munkakészség, stb.

Ezek közül az egyetlen pont, amely a fordítóiroda ellen szól, az a költség – azonban ennek jó oka van, tekintettel az összes többi faktorra. Valóban, alapos kereséssel találhatunk egy-egy szabadúszó fordítót, akik 0,4/0,5 Ft-tal olcsóbban is elvállalják az angol fordítást. Mindazonáltal ekkor nincs garanciánk a fordítás minőségére és pontosságára, hiszen senki se nézi azt át a fordítási folyamat befejeztével. Továbbá a fordító nem képes nagy anyagok SOS fordítására sem, hiszen egyedül dolgozik – szemben egy fordítóirodával, ahol lényegesen nagyobb fordítói team és erőforrások állnak rendelkezésre.

A hivatalos fordítóirodák képesek hivatalos fordításokat készíteni, ezzel garanciát vállalva a fordítás pontosságára. Amennyiben az Ügyfél nincs teljesen megelégedve az elkészült dokumentummal, fizetési kötelezettsége is könnyebben feloldódik.

Összességében tehát azt tudjuk tanácsolni, hogy angol-magyar vagy magyar-angol fordítási munkáikkal forduljanak hivatalos fordítóirodákhoz.

Árajánlatot adunk 2 órán belül!
Vissza

Új szolgáltatás - online díjkalkulátor!

Nonstop fordítás szolgáltatásunkkal most akár e-mail váltás nélkül, azonnal konkrét díjszabást kaphat fordítási projektjére. Az online űrlap 2 perc alatt kitölthető, a fordítandó dokumentumok feltöltésével pedig kiszámoljuk a fordítás pontos árát, mennyiségi és ismétlődési kedvezményekkel együtt! A megrendelést akár azonnal véglegesítheti, vagy elküldheti a kapott árat e-mail címére. 

Tekintse meg online fordítási díjkalkulátorunkat!

Archívum

    Az ingyenes próbafordítás lehetősége mellett most további 6% kedvezményt biztosítunk megrendelésére!

    Kérjen ingyenes próbafordítást!