NONSTOP FORDÍTÁS – ONLINE DÍJKALKULÁTOR

Idegen nyelvek közti fordítás

A hazai fordítóirodák számára talán az egyik legnehezebb feladat a magyartól eltérő idegen nyelvek közti fordítások elkészítése. Alapvetően két bevált módon lehet ezeket a megrendeléseket minőségromlás nélkül teljesíteni, a következőkben pedig erről fogunk szót ejteni.

Idegen nyelvek közti fordítás

Fordítás angolról magyarra és magyarról németre

Ahogy a bekezdés címe mutatja, az angol-német fordítás egy lehetséges folyamata során az eredeti idegen nyelvű fájlt először magyarra ültetjük át egy szakfordítónk segítségével. A félkész munka átnézést követően egy másik szakfordító kezei közé kerül, aki azt a kívánt másik idegen nyelvre lefordítja. Ez a fordítási folyamat időigényesebb és általában költségesebb, mint a másik alternatíva. Gondoljunk csak bele – egy kb. 10.000 karakteres szöveg, amelynek fordítását angolról németre egy képzett szakfordító 1 nap alatt elvégzi, így legalább 2 napot vesz igénybe, hiszen azon két fordítónak kell átrágnia magát. Ekkor pedig a lektorálást, az ellenőrzést, a formázást és a szerkesztést még nem számoltuk bele. Természetesen a végleges fordítás minőségét ez nem érinti negítívan, sőt, tulajdonképpen precízebb munkavégzésre ad lehetőséget a résztvevő felek magas száma.

Fordítás közvetlenül angolról németre

Mindazonáltal kézenfekvőbb és egyszerűbb, ha akad egy olyan szakfordító, aki a munkát közvetlenül a két nyelv között el tudja készíteni. Habár számos fordító beszél több idegen nyelvet, legtöbbször egyik vagy másik nyelv esetében sajnos olyan hiányosságok merülnek fel, amik ellehetetlenítik a közvetlen fordítást. Ezek ellenére a legtöbb fordítóiroda, köztük az F&T is igyekszik egyre több olyan szakfordítóval dolgozni, akik igazoltan és kipróbáltan képesek akár a magyartól eltérő nyelvek között is minőségi szakfordításokat készíteni. A fordítási folyamat ezen alternatívája sokkal gyorsabb, illetve árban is kedvezőbb, mint a korábban felvázolt párja.

Az F&T szakfordítói csapatának ajánlata

Sok nyelvpár esetén az első, közvetett fordítási metódust használjuk. Azonban egyre több olyan nyelvpárral és kombinációval tudunk szolgálni, amelyeken a fordítást olcsóbban és gyorsabban el tudjuk készíteni. Ilyen például az angol – francia, vagy az angol – német fordítás. A részletekért keressen fel bennünket e-mailen vagy telefonon, vagy kérjen árajánlatot online felületünkön!

Árajánlatot adunk 2 órán belül!
Vissza

Új szolgáltatás - online díjkalkulátor!

Nonstop fordítás szolgáltatásunkkal most akár e-mail váltás nélkül, azonnal konkrét díjszabást kaphat fordítási projektjére. Az online űrlap 2 perc alatt kitölthető, a fordítandó dokumentumok feltöltésével pedig kiszámoljuk a fordítás pontos árát, mennyiségi és ismétlődési kedvezményekkel együtt! A megrendelést akár azonnal véglegesítheti, vagy elküldheti a kapott árat e-mail címére. 

Tekintse meg online fordítási díjkalkulátorunkat!

Archívum

    Az ingyenes próbafordítás lehetősége mellett most további 6% kedvezményt biztosítunk megrendelésére!

    Kérjen ingyenes próbafordítást!