NONSTOP FORDÍTÁS – ONLINE DÍJKALKULÁTOR

Így változtatja meg a fordítást a koronavírus

Már több cikket írtunk arról, hogyan hatott a koronavírus a fordítói szakmára, de most olyat teszünk, amit eddig soha: megpróbáljuk megjósolni a koronavírus fordítóirodákra gyakorolt hosszú távú hatásait, azt, hogy – szerintünk - mire számíthatunk jövőre, milyen fordítások kerülnek előtérbe, mi az, amit „kikényszerít” a koronavírus.

Így változtatja meg a fordítást a koronavírus

In medias res

Azaz vágjunk a közepébe, hiszen a vírus éppen ugyanezt tette. Nem udvariaskodott, hanem megjelent, és azonnal a feje tetejére állította a világot, amit ismertünk. A rövid távú hatásokat már ismerjük, de milyen hosszú távú hatásai lehetnek a koronavírusnak?

Home office szabályzatok

Bár a szakértők évek óta azt jósolták, hogy – bizonyos szektorokban – egyre kisebb lesz a jelentősége az irodáknak és a személyes találkozóknak, a koronavírus miatt következett be az, amit régen mondtak: sokan átálltunk home office-ra. Ugyanakkor a home office-nak nem voltak szabályai, nem volt kifejezett, kipróbált, és működő szabályzata, szabályrendszere. 

Szükség volt néhány hónapra, hogy a munkavállaló és a munkáltató is megértse, egyet értsen, és konszenzusra jusson abban, hogy milyen kereteken belül működik majd a távmunka. Ezek a szerződések először magyarul íródtak meg, most van soron a fordításuk: mi azt várjuk 2021-től, hogy megnövekszik a home office szabályok fordítása, és a céges eljárásrendek frissítése.

Megnő a műszaki fordítások (az IT) mennyisége

Ezt már tapasztalhatjuk is. A technológiai szektor folyamatosan újít, innovál, megújul, ezek az újítások pedig szinte azonnal beépülnek a munkavégzésbe. Ez számtalan fordítási feladatot vetít előre: műszaki leírásokat, IT felhasználásokat, kézikönyveket, szoftverleírásokat. Ezek a fordítások pedig speciális nyelvezetet és tudást igényelnek, ezért a műszaki, és az IT fordítók munkája megtöbbszöröződhet.

Robbanásszerűen megnő az írott kommunikáció

Nem szeretjük ezt a szót, de most nem találtunk kifejezőbbet. A cégek kommunikációs igénye megnő, ezért egyre több feladat hárul a kommunikációs szakemberekre, szövegírókra. A blogok, a posztok, a hírlevelek száma megtöbbszöröződik, ezzel együtt a fordítani való anyagok darabszáma és karakterszáma, valamint a témák is szerteágazóbbak lesznek. Erre is érdemes felkészülni 2021-ban.

Árajánlatot adunk 2 órán belül!
Vissza

Új szolgáltatás - online díjkalkulátor!

Nonstop fordítás szolgáltatásunkkal most akár e-mail váltás nélkül, azonnal konkrét díjszabást kaphat fordítási projektjére. Az online űrlap 2 perc alatt kitölthető, a fordítandó dokumentumok feltöltésével pedig kiszámoljuk a fordítás pontos árát, mennyiségi és ismétlődési kedvezményekkel együtt! A megrendelést akár azonnal véglegesítheti, vagy elküldheti a kapott árat e-mail címére. 

Tekintse meg online fordítási díjkalkulátorunkat!

Archívum

    Az ingyenes próbafordítás lehetősége mellett most további 6% kedvezményt biztosítunk megrendelésére!

    Kérjen ingyenes próbafordítást!