NONSTOP FORDÍTÁS – ONLINE DÍJKALKULÁTOR

Íme a világ legkönnyebben megtanulható nyelvei

A mai napig él az a tévhit, hogy nehéz, és hosszú ideig tart megtanulni egy idegen nyelvet, pedig ez nem  (mindig) igaz. Gyakran pont ez a beidegződés az, ami miatt elhiszed, hogy a nyelvtanulás nehéz. Összegyűjtöttünk neked néhány olyan nyelvet, amit könnyen megtanulhatsz: ezek valóban a világ legegyszerűbb nyelvei.

Íme a világ legkönnyebben megtanulható nyelvei

De minek egyáltalán nyelvet tanulni?

Nemrég végeztek egy felmérést Angliában, ami szerint az angolok 62%-a csak angolul beszél. Ha azt mondod, könnyű nekik, hiszen egy világnyelvet beszélnek, minek tanulnának mást, máris hibázol, hiszen a világ egyre jobban a multikulturális irányba mozdul el. Ha ehhez hozzátesszük, hogy egy másik felmérés szerint, aki legalább 2 nyelven beszél, az minimum 15%-kal magasabb fizetést kap, és azt is, hogy aki több nyelven beszél, az (ezt nem tudjuk, miért van így) állítólag hosszabb életre számíthat, máris erős érveink vannak a nyelvtanulás mellett. Mutatjuk, hogy melyek a legkönnyebben megtanulható nyelvek (és lesz benne meglepetés).

Az eszperantó

esperanto nyelvAzért kezdünk vele, mert a listában szereplő többi nyelvvel ellentétben az eszperantó nem természetesen fejlődött, hanem mesterséges nyelv, amit – eredetileg – nyelvek feletti nyelvnek képzeltek el, hogy megkönnyítsék a kommunikációt. Zamenhof-nak (ő volt a nyelv kitalálója) az volt a célja, hogy egy végtelenül egyszerű nyelvet alkosson meg: olyat, amit mindenki könnyen megtanulhat. Bár az eszperantó soha nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, és soha nem lett egyetemes nyelv, rendkívül könnyű megtanulni, mert nincs szabálytalan ige, nincs különleges kiejtés, nincs rendhagyó ragozás, minden logikus, rendezett. Van, aki néhány hónap alatt meg tudja tanulni.

A német

Lehet, hogy most meglepődsz, és kapásból mondasz néhány olyan német szót, amitől kiver a víz, és amit úgy gondolsz, az életben nem fogsz tudni kiejteni és leírni. A német ettől függetlenül nem egy bonyolult nyelv. Nem csak azért, mert logikus, és mert rengeteg jövevényszava van (ha már beszélsz angolul, akkor szinte könnyen tanulsz majd meg németül), hanem azért is, mert viszonylag könnyen tanulható a kiejtése.

A norvég

norvég fordításTudjuk, hogy ez az a pillanat amikor elmosolyodsz, és azt gondolod, hogy elgurult a gyógyszerünk, pedig nem. Az a helyzet, hogy bár a norvég nyelv leírva roppant bonyolultnak és idegennek tűnik, nem az. A szórendje, a kiejtése a hanglejtése is nagyon közel áll hozzánk, és a szavakat is roppant egyszerűen képzi. Fura, de alig van csak a norvég nyelvre jellemző hang, ezért nem sok különleges kiejtést kell tanulnod. Különösen igaz az, hogy nagyon könnyen megtanulsz norvégul, ha már beszélsz angolul. Az angol azt kérdezi, can you help me? a norvég ezt: Kan du hjelpe meg?

Az olasz

olasz fordításAz olasz nyelv nem világnyelv, ettől független sok másik nyelvre hatott. Az olaszoktól származik a balerina, bariton, spagetti, mottó, vulkán, zéró szavunk is többek között, de például az angolban is több száz, a franciában pedig majdnem 3000 olasz szó van. Ha már beszélsz franciául, akkor gyorsan megtanulhatsz olaszul, hiszen a szókincs jelentős része valamilyen formában átfedi egymást. Nekünk azért könnyű, mert újlatin nyelvcsalád, mi is sok szavukat vettük át, ugyanolyan pattogó és temperamentumos, mint a magyar, ráadásul különös vonzalmunk van az olasz romantikához. Gyorsan fogod tanulni, ha belevágsz.

A szuahéli

Oké, ő egyszerre geg, és igaz is. Az a helyzet, hogy több, mint 120 millióan beszélik. A nyelvtana néhol hasonlít a miénkhez (illetve ahol nem hasonlít, annyira kivételes, hogy könnyen megtanulod), nincsenek különösen sokjelentésű szavak, az igeragozása, és az igeidők is könnyen elsajátíthatóak. Nem tudjuk neked ajánlani, mert lehet, hogy semmi értelme megtanulnod, de ha rászánod magad, akkor könnyen fog menni.

Az angol

angol fordításAz angol nyelv azért került fel a listára, mert bár nehéz nyelv (a tökéletes angol nyelvtudásig nehéz eljutni), de egy bizonyos szintig (mondjuk a középfokú nyelvvizsgáig, ami azért alkalmas már arra, hogy azt mondd, beszélsz angolul) néhány hónap alatt viszonylag nagyobb megerőltetés nélkül lehet eljutni. Előnye, hogy világnyelv, itthon is sokan használják, ezért el sem fogod felejteni, mert könnyű gyakorolni.

A fenti nelvek közül szinte mindegyik esetében képzett, tapasztalt fordítói csapattal dolgozunk annak érdekében, hogy Te a legtökéletesebb fordítást kapd kézhez, legyen szó bármilyen szakterületű munkáról. Így ha a nyelvtanulás helyett (vagy inkább mellett!) fordítóirodára bíznád dokumentumaid fordítását, ne habozz, és keress bennünket.

Árajánlatot adunk 2 órán belül!
Vissza

Új szolgáltatás - online díjkalkulátor!

Nonstop fordítás szolgáltatásunkkal most akár e-mail váltás nélkül, azonnal konkrét díjszabást kaphat fordítási projektjére. Az online űrlap 2 perc alatt kitölthető, a fordítandó dokumentumok feltöltésével pedig kiszámoljuk a fordítás pontos árát, mennyiségi és ismétlődési kedvezményekkel együtt! A megrendelést akár azonnal véglegesítheti, vagy elküldheti a kapott árat e-mail címére. 

Tekintse meg online fordítási díjkalkulátorunkat!

Archívum

    Az ingyenes próbafordítás lehetősége mellett most további 6% kedvezményt biztosítunk megrendelésére!

    Kérjen ingyenes próbafordítást!