NONSTOP FORDÍTÁS – ONLINE DÍJKALKULÁTOR

Ingyenes próbafordítás – éljen a lehetőséggel!

A legtöbb fordítóiroda előszeretettel ajánlja fel leendő Ügyfelei számára ezt a szolgáltatást, ez alól pedig az F&T Fordítóiroda sem kivétel. A következőkben arról fogunk beszélni, hogy mit érdemes egy ilyen próbafordítás során figyelembe venni, és hogyan zajlik le ez a folyamat.

Ingyenes próbafordítás – éljen a lehetőséggel!

Kérjen próbafordítást – no de pontosan miről?

Ha Ön is ismeri a cél- és forrásnyelvet, vagy van módja a próbafordítás helyességét más módon leellenőrizni, akkor érdemes a fordítandó anyag egy kisebb részletével próbára tenni a kiszemelt fordítóirodát.

Fontos, hogy a szöveg azon részét válasszuk, amely leginkább jellemző az dokumentum szövegének egészére. Hüvelykujjszabályként tehát próbáljuk meg elkerülni a forrásnyelvi anyag legelejét és legvégét, hiszen az első pár oldalon sokszor egyszerűbb szövegzetű bevetkezést vagy összefüggéstelen, kulcsszavakkal teli tartalomjegyzéket találhatunk, az utolsó oldalakon pedig a fordításra szintén nem jellemző, záró paragrafusok, figyelmeztetések, kiegészítések jelenhetnek meg.

Jól kialakított és szerkesztett szöveg esetén általában a dokumentum közepe táján fogjuk találni a próbafordításra ideális részletet.

Mindemellett természetesen arra is érdemes ügyelni, hogy megfelelő kontextust biztosítsunk a fordító számára. Ez nehéz lehet, főleg bizonyos műszaki fordítások esetén, ahol az egy-másfél oldalnyi angol vagy német próbafordítás nem fog szükségképpen konkrétumokat tartalmazni a fordítás témájáról.

Könnyen előfordulhat például, hogy egy műszaki leírásban öt-hat oldalt is lapozhatunk, amíg egyszer is megemlítik, hogy milyen berendezés gépkönyvét tartjuk a kezünkben.


A próbafordítás folyamata

Ingyenes próbafordítás F&T Fordítóiroda

Lényegében: Ön elküldi, mi pedig egy, maximum két napon belül megcsináljuk. Igazából tényleg ennyire egyszerű.

Ahogy nevéből is fakad, ez a szolgáltatás ingyenes, hiszen Ügyfelünk bizalmának megnyerésére szolgál. A próbafordítás megrendelésekor figyelembe vesszük a kritériumokat (lektorálással, szerkesztéssel, vagy ezek nélkül), és úgy készítjük azt el. A próbafordítás minősége tükrözni fogja a tényleges fordítás minőségét is, hiszen lehetőség szerint és elégedettség esetén ugyanazzal a fordítóval (és lektorral) fogjuk elkészíteni azt.

A folyamat maga tehát két munkanapnál nem vesz többet igénybe, teljesen ingyenes, és egy e-mailnél nincs is többre szükségünk annak megkezdéséhez.

A két kulcstényező: nyelvi helyesség és szakmai helyesség

Nyelvi helyesség – A próbafordítás elsődleges kritériuma. Ha a fordítás már nyelvileg sem állja meg a helyét, nyelvtani hibáktól vagy figyelmetlenségektől, kellemetlenül hangzó mondatoktól hemzseg, akkor nem érdemes élni a fordítóiroda szolgálataival. Természetesen a tökéletes anyanyelvűséget csak nyelvileg lektorált fordítások esetén várhatjuk el, így amennyiben erre is szüksége van, mindenképpen jelezze a próbafordítás megrendelésekor.

Szakmai helyesség – A szakfordítás megkülönböztető jele, a szakmai helyesség és az önmagában, forrásnyelvi dokumentum nélküli értelmezhetőség. A szakkifejezéseket megfelelően kell átültetni a célnyelvi terminológia segítségével, így a próbafordítás átnézése során mindenképpen tekintsük meg a „szakzsargon” használatát is. Természetesen a fordítások ezen aspektusát is lehet javítani nyelvi és szakmai lektorálással, így erre való igényét is kérjük jelezze a próbafordítás megrendelésekor.

Tekintse meg fordítási árainkat, és kérjen ingyenes próbafordítást!

Árajánlatot adunk 2 órán belül!
Vissza

Új szolgáltatás - online díjkalkulátor!

Nonstop fordítás szolgáltatásunkkal most akár e-mail váltás nélkül, azonnal konkrét díjszabást kaphat fordítási projektjére. Az online űrlap 2 perc alatt kitölthető, a fordítandó dokumentumok feltöltésével pedig kiszámoljuk a fordítás pontos árát, mennyiségi és ismétlődési kedvezményekkel együtt! A megrendelést akár azonnal véglegesítheti, vagy elküldheti a kapott árat e-mail címére. 

Tekintse meg online fordítási díjkalkulátorunkat!

Archívum

    Az ingyenes próbafordítás lehetősége mellett most további 6% kedvezményt biztosítunk megrendelésére!

    Kérjen ingyenes próbafordítást!