NONSTOP FORDÍTÁS – ONLINE DÍJKALKULÁTOR

5 olyan helyzet, amikor elkerülhetetlen a fordítóiroda

Vannak helyzetek, amikor elkerülhetetlen, hogy fordítóiroda segítségét kérd a tökéletes fordítás érdekében. Összeszedtünk neked 5 ilyen helyzetet.

5 olyan helyzet, amikor elkerülhetetlen a fordítóiroda

Amikor a tökéletes a minimum

Van, amikor a tökéletes a minimum, és nem hibázhatsz. Egy hónapok óta tárgyalt szerződés az amerikai partnerrel, arról, hogy te leszel a hazai forgalmazója a termékeknek. Egy üzleti levél: ezeken a céged, a jövőd múlhat. Elengedhetetlen, hogy a lehető legmagasabb szinten kommunikáljatok, nagy kárt okozhat a félreértés, és hiába van a titkárnőnek angol felsőfokúja, nem fogod rábízni azt, hogy ő írja meg a szerződéseket, és ő levelezze le a legapróbb, akár szakmai részeket. Ilyen esetekben fordulj fordítóirodához, azért, hogy 100%-ig biztos lehess abban, hogy minden tökéletes lesz. (Kattints ide, és olvasd el, hogy mennyi mindent teszünk a hibák elkerüléséért, miért dolgozik hat ember a szerződéseden

Hiteles fordítások

Vannak esetek amikor jogszabály kötelez arra, hogy hiteles fordítást mutass be. Például amikor céges adatokat kell bejelentened a cégbíróságon, de ilyen az összes anyakönyvi feladat (ha megszületik valaki, vagy épp elhalálozik, ha házasságkötés történik) is. Az a fordítás hiteles, amelyiknek -  az eredeti szöveggel való egyezését -  arra jogosított személy vagy szervezet hitelesítési záradékkal tanúsítja.

Az ilyen fordításokat az eredeti dokumentummal összefűzik és címeres pecséttel pecsételik le. A fordítóirodák többsége (mi is) bizonyos dokumentumok esetén jogosult ilyen típusú fordítást készíteni, de nem mindegyiknél. Vedd fel velünk a kapcsolatot, ha nem vagy benne biztos, hogy milyen fordításra van szükséged! 

Hivatalos fordítások: megegyezőségi nyilatkozattal

Sokszor nem szükséges a hiteles fordítás, azonban a fogadó intézmény megköveteli a hivatalos fordítást. Ez az, amit már minden – szabályosan működő – fordítóiroda el tud készíteni. Ezen kívül ha fontos dokumentumot, anyagot fordíttatsz le, magasabb lesz a presztízse, és jobban meggyőzni a partneredet, ha hivatalos fordítást kap. Tudni fogja, hogy egy megbízható harmadik fél készítette a fordítást, nem pedig házi gyártmány.

Ha tőlünk ilyet kérsz, akkor megegyezőségi nyilatkozatot fűzünk a kész fordításhoz, ami azt jelenti, hogy hivatalosan igazoljuk, hogy az adott dokumentum teljesen megegyezik az eredetivel.

Szűk határidő, nagy terjedelem, szakanyag

Előfordulhat, hogy bár nyelveket jól beszélő kollégáid vannak, olyan szűk a fordítási határidő, hogy senki nem tudná gyorsan a megfelelő minőségben lefordítani az adott anyagot. Ugyanígy lehetséges az, hogy nagy a terjedelem (képzelj el egy nagyon fontos, de mondjuk 80 oldalas angol nyelvű épületgépészetről szóló anyagot), és nagyon rövid a határidő, ráadásul olyan szakszavak vannak benne, melyekhez mindenképp fordítóirodai szaknyelvi fordítóra lehet szükséged: ilyenkor segítünk.

A több nyelv problémája

Az is előfordulhat, hogy az adott anyagot/dokumentumot le kell fordítani - rövid határidővel - több nyelvre. Ha ez angol, és német, arra akár a munkatársaid is vállalkoznak (persze akkor, ha nincs különösebben nagy tétje), ám az nem biztos, hogy azonnal van egy mandarin, egy cseh, egy görög, és egy arab szakfordítód is, ha éppen ezekre a nyelvekre is le kell fordítanod.

Ráadásul az ilyen esetekben különösen vigyázni kell, mert, ha magyarról lefordítod angolra, az angolról cseh-re és onnan görögre, akkor annyit torzulhat, módosulhat a szöveg, hogy az eredetihez semmi köze nem lesz.

Persze a fenti 5 eseten kívül, még számtalan esetben előfordulhat, hogy szükséged lesz fordítóirodára: ha épp ebben a pillanatban kellünk, kattints, és keress fel minket most, kérd akár az ingyenes próbafordításunkat!

Árajánlatot adunk 2 órán belül!
Vissza

Új szolgáltatás - online díjkalkulátor!

Nonstop fordítás szolgáltatásunkkal most akár e-mail váltás nélkül, azonnal konkrét díjszabást kaphat fordítási projektjére. Az online űrlap 2 perc alatt kitölthető, a fordítandó dokumentumok feltöltésével pedig kiszámoljuk a fordítás pontos árát, mennyiségi és ismétlődési kedvezményekkel együtt! A megrendelést akár azonnal véglegesítheti, vagy elküldheti a kapott árat e-mail címére. 

Tekintse meg online fordítási díjkalkulátorunkat!

Archívum

    Az ingyenes próbafordítás lehetősége mellett most további 6% kedvezményt biztosítunk megrendelésére!

    Kérjen ingyenes próbafordítást!