Képzeld el, hogy azt hiszed van időd. De nincs. Ebben a hónapban a „Hónap fordítása” címet az a projektünk nyerte meg, amelyiknél minden jel arra mutatott, hogy van időnk, aztán egyetlen pillanat alatt változott meg minden. Különös, és nem mindennapi sztori.
Tovább
Mielőtt szakmát választasz, érdemes megvizsgálni, megvannak-e benned azok az alapkészségek, amire az adott szakmában szükség van. Tényleg olyan alap dolgokra gondolunk, minthogy egy asztalos nem lehet gyenge fizikumú, hiszen nehéz tárgyakat kell mozgatnia, egy toronyugró nem félhet a víztől, és egy orvos sem a vértől. Ahhoz, hogy jó fordítóvá válj, kellenek alapkészségek. Összeszedtük neked mik ezek, szerintünk.
Tovább
Talán sokan emlékszünk még arra, hogy nagyjából 40 éven keresztül kötelező volt hazánkban oroszt tanulni. Olyannyira erre rendezkedett be az ország, hogy statisztikák szerint 1989-ben majdnem tízezer orosz szakos tanár és tanárnő próbálta az egyre ellenállóbb, és az oroszt egyre jobban „utáló” fiataloknak megtanítani a világon nagyjából 150 000 000 ember által beszélt orosz nyelvet. A rendszerváltás aztán eltörölte a kötelező orosz nyelvet, és ma már az angolt, és a németet tanuljuk. De milyen nyelveket tanul Európa? Hol, milyen nyelveket beszélnek?
Tovább
Fordítóirodaként néha kerülünk olyan helyzetbe, amikor meg kell fontolnunk, mi a jobb megoldás: az, ha bevetünk néhány fordítói trükköt (és egy kicsit átformáljuk a szöveget), vagy az, ha a fordítás pontosan olyan lesz, mint amit az ügyfél kér. Összegyűjtöttünk neked 5+1 olyan fordítói szabályt, trükköt, amit lehet, hogy már a Te fordításodnál is alkalmaztunk azért, hogy a lehető legjobbá váljon a szöveged.
Tovább
Azért érdemelte ki a „hónap fordítása” címet a munka, mert talán az idei év eddigi legnehezebb feladatát kaptuk. Egy mondatban: egy barnamezős beruházás pályázati anyagát kellett lefordítanunk magyarról angolra. De miért különleges ez? Elmondjuk, tetszeni fog.
Tovább
1 | 2

Az ingyenes próbafordítás lehetősége mellett most további 6% kedvezményt biztosítunk megrendelésére!

Kérjen ingyenes próbafordítást!